26 Φεβρουαρίου 2023

Πετάτε το ληγμένο γάλα; – 5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μέχρι και την τελευταία σταγόνα


Πολλές φορές τυχαίνει το γάλα που έχουμε στο ψυγείο μας να λήξει πριν προλάβουμε να το καταναλώσουμε. Ωστόσο δεν είναι ανάγκη να το πετάξουμε…

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γάλα μέχρι την τελευταία του σταγόνα

  1. Φτιάξτε επιδόρπιο:

Εάν έχουν περάσει 1-2 ημέρες από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γάλα σε συνταγές για γλυκά. Το γάλα αποτελεί βασικό συστατικό σε συνταγές όπως κέικ ή βάφλες… Αν έχετε όρεξη γιατί όχι και γαλακτομπούρεκο!

2. Τηγανίτες για κολατσιό:

Το γάλα κάνει τις τηγανίτες πιο αφράτες. Αραιώστε με νερό, προσθέστε αλεύρι, ένα αυγό, λίγο αλάτι και μπόλικη τριμμένη φέτα και ετοιμάστε λαχταριστές τηγανίτες για κολατσιό.

3. Το ληγμένο γάλα κάνει θαύματα στον κήπο:

Ποτίστε τις τριανταφυλλιές σας με το γάλα που έληξε και θα τις δείτε να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να ανθίζουν περισσότερο.

4. Μάσκα μαλλιών:

Ανακατεύετε σε ένα ποτηράκι το ληγμένο γάλα με μία μικρή ποσότητα conditioner και έχετε έτοιμη μάσκα μαλλιών στο λεπτό. Απλώστε τη στα μαλλιά σας και ξεπλύνετε με νερό έπειτα από 10 λεπτά.

5. Γυαλίστε τα ασημικά σας:

Βάλτε το ληγμένο γάλα σε μία λεκάνη και βουτήξτε μέσα τα ασημικά σας. Αφήστε τα όλο το βράδυ και το πρωί ξεπλύνετε με νερό. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: