12 Φεβρουαρίου 2023

Κυπριακές εκλογές: Καθαρή νίκη Χριστοδουλίδη


  Κυπριακές εκλογές: Καθαρή νίκη Χριστοδουλίδη – Live η ροή των αποτελεσμάτων

Την άνετη επικράτηση του Νίκου Χριστουδουλίδη έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη επιβεβαιώνουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να είναι ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο επιβεβαιώνουν τα exit poll που του έδωσαν σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, Αντρέα Μαυρογιάννη.

Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 72,44%.

 

Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 99,9% ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει 51,91% έναντι 48,09% του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Οι πανηγυρισμοί στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη ξεκίνησαν ήδη από την ανακοίνωση των exit poll, το αποτέλεσμα των οποίων έγινε αποδεκτό με χειροκροτήματα.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα τόσο από τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και από Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κ. Χριστοδουλίδη, ήδη επικοινώνησαν μαζί του ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο ανθυποψήφιός του Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προκειμένου να τον συγχαρούν για την νίκη του στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, προέρχεται από το ΔΗΣΥ, αλλά κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη από το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ και το ΚΣ – ΕΔΕΚ. Μάλιστα τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), που οδεύει στην επόμενη ημέρα ηττημένος και διχασμένος.

Μαυρογιάννης: Παραμένω ενεργός πολίτης, για την επανένωση της πατρίδας

Ο κ. Μαυρογιάννης συνεχάρη τον Νίκο Χριστοδουλίδη τηλεφωνικά ενώ αργότερα προχώρησε και σε επίσημη δήλωση στην οποία ανακοίνωσε και την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική.

Μίλησε για «ταξίδι που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω χιλιάδες ανθρώπους, να μοιραστώ τις αγωνίες και τα προβλήματα τους», και εξέφρασε τη λύπη του «που δεν μπορέσαμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες για μια μεγάλη αλλαγή».

Για την επόμενη ημέρα, είπε χαρακτηριστικά ότι θα τον βρει στο σπίτι του, προσθέτοντας «σε ότι με αφορά παραμένω ενεργός πολίτης για την επανένωση της πατρίδας μας».

Η δήλωση Μαυρογιάννη

«Απόψε τελειώνει ένα μακρύ αλλά ωραίο ταξίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνοδοιπόρους μου, τους συνεργάτες και την οικογένειά μου. Το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ. Λυπούμαι που δεν μπορέσαμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες για μια μεγάλη αλλαγή. Να συγχαρώ τον Ν. Χριστοδουλίδη. Η Κύπρος πάντα θα μας ενώνει. Παραμένω ενεργός στον αγώνα. Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω στο πολιτικό σκηνικό. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης. Η μέρα αύριο θα με βρει σπίτι μου», κατέληξε ο κ. Μαυρογιάννης. in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: