14 Φεβρουαρίου 2023

ανεκδοτο


 Ένας Κρητικός μπαίνει σε ένα φαρμακείο στην Αθήνα και ζητάει κάποια πράγματα από τον φαρμακοποιό: «Θα ήθελα να μου δώσετε έναν ορό για το μάτι.» Ανοίγει ο φαρμακοποιός το ντουλάπι και του δίνει έναν ορό σε μπουκάλι του κιλού. Το βλέπει ο Κρητικός και λέει:

 «Τόσο μεγάλο; Εμείς στην Κρήτη τον ορό τον έχουμε και σε αμπούλες. Δεν πειράζει. Να μου δώσετε και ένα κουτάκι με γάζες;» Του δίνει ο φαρμακοποιός μια τεράστια κούτα με γάζες. Γουρλώνει τα μάτια ο Κρητικός και λέει: 

«Μα σοβαρά τώρα, τόσο μεγάλη κούτα; Εμείς στην Κρήτη τις έχουμε σε μικρά κουτάκια.» «Χρειάζεστε κάτι άλλο;» ρωτάει ο φαρμακοποιός. Και απαντάει ο Κρητικός: 

«Ήθελα κι ένα υπόθετο, αλλά αφήστε το καλύτερα. Θα το πάρω από την Κρήτη.»  Πηγή: https://www.poly-gelio.gr/anekdoto-ypotheto/

Ένας Κρητικός μπαίνει σε ένα φαρμακείο στην Αθήνα και ζητάει κάποια πράγματα από τον φαρμακοποιό: «Θα ήθελα να μου δώσετε έναν ορό για το μάτι.» Ανοίγει ο φαρμακοποιός το ντουλάπι και του δίνει έναν ορό σε μπουκάλι του κιλού. Το βλέπει ο Κρητικός και λέει: «Τόσο μεγάλο; Εμείς στην Κρήτη τον ορό τον έχουμε και σε αμπούλες. Δεν πειράζει. Να μου δώσετε και ένα κουτάκι με γάζες;» Του δίνει ο φαρμακοποιός μια τεράστια κούτα με γάζες. Γουρλώνει τα μάτια ο Κρητικός και λέει: «Μα σοβαρά τώρα, τόσο μεγάλη κούτα; Εμείς στην Κρήτη τις έχουμε σε μικρά κουτάκια.» «Χρειάζεστε κάτι άλλο;» ρωτάει ο φαρμακοποιός. Και απαντάει ο Κρητικός: «Ήθελα κι ένα υπόθετο, αλλά αφήστε το καλύτερα. Θα το πάρω από την Κρήτη.»

Πηγή: https://www.poly-gelio.gr/anekdoto-ypotheto/

Δεν υπάρχουν σχόλια: