11 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Πολυκατοικία «δανειζόταν» τον τοίχο… διπλανής

   Σεισμός στην Τουρκία: Πολυκατοικία «δανειζόταν» τον τοίχο… διπλανής

Οι κακοτεχνίες και οι απίστευτες απάτες στην κατασκευή κτιρίων στην Τουρκία, που μετά τον φονικό σεισμό, οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, συνεχίζουν να έρχονται στο φως.

Ο φονικός διπλός σεισμός που ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις την Τουρκία εξακολουθεί να φέρνει στην επιφάνεια τις απίστευτες κακοτεχνίες των εργολάβων, στους οποίους χορηγούσε «κατασκευαστικές αμνηστίες» ο Ερντογάν, που είχαν ως αποτελέσμα να καταρρεύσουν χιλιάδες κτίρια παρασέρνοντας στο θάνατο πάνω από 20 χιλιάδες ανθρώπους.

Μετά την πολυκατοικία χωρίς… θεμέλια, μία άλλη παρόμοια περίπτωση αφορά σε πολυκατοικία στην Αντιόχεια, η οποία δεν είχε πλαϊνό τοίχο!

Οι σεισμοί στην Τουρκία αποκάλυψαν ότι ο εργολάβος που έχτισε την εν λόγω πολυκατοικία, δεν έφτιαξε τοίχο στο σημείο που το κτίριο ενωνόταν με το πλαϊνό του, αλλά απλώς… δανείστηκε τον τοίχο της διπλανής πολυκατοικίας.

Σοβάτισε τον τοίχο της… διπλανής

Έτσι, σοβάτισε μόνο τον τοίχο της πολυκατοικίας που ενωνόταν με τη δική του, τον έβαψε και πούλησε αυτά τα σπίτια σε πολίτες, οι οποίες είδαν το κτίριο να καταρρέει στον σεισμό.

Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως δείχνουν ότι κάδρα, μια τηλεόραση και ράφια κρέμονταν ουσιαστικά στον αέρα, όχι στον τοίχο της πολυκατοικίας που έπεσε, αλλά σε αυτόν της διπλανής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: