19 Φεβρουαρίου 2023

Κόκκινο» (ξανά) το ντέρμπι «αιωνίων»

 


Δύο, μόλις, ημέρες μετά το συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό στο Challenge Cup και την επική νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά με 3-2 σετ (25-23, 26-24, 16-25, 19-25, ) για την 15η αγωνιστική της Volley League κι αύξησε στους 9 βαθμούς τη διαφορά του από τους «πράσινους».

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλύτερα στο πρώτο σετ και με «όπλο» το μπλοκ τους, πήραν προβάδισμα 5 πόντων (15-10). Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αφυπνίστηκαν, άρχισαν να βγάζουν καλύτερες υποδοχές κι εκμεταλλευόμενοι κάθε λάθος του Ολυμπιακού, κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 15-16. Ο άσος του Κόβαρ έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά με 20-22, όμως ο Ολυμπιακός πήρε μπροστά από το σερβίς του Ιντάλγκο και τις επιθέσεις του Κουμεντάκη, ανέτρεψε εκ νέου την κατάσταση. Στο 24-23, σε καρφί του Κουμεντάκη ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι έκανε challenge για επαφή στο μπλοκ, το οποίο κέρδισε κι ο Ολυμπιακός πήρε οριακά το πρώτο σετ με 35-23.

Το δεύτερο σετ ήταν γεμάτο από ανατροπές, με τους δύο «αιώνιους» να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Στο 24-24 ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έκανε challenge σε ροή αγώνα για τέσσερις μπάλες, το οποίο έχασε κι ο Ολυμπιακός πήρε ξανά προβάδισμα με 25-24. Ο άσος του Ζουπάνι αμέσως μετά χάρισε στους Πειραιώτες το 26-24 και το δεύτερο σετ.

Ο Παναθηναϊκός, όντας πλέον με την... πλάτη στον τοίχο έβγαλε αντίδραση στο τρίτο σετ. Ανεβάζοντας τα ποσοστά στην υποδοχή και στο μπλοκ του, οικοδόμησε γρήγορα μία μεγάλη διαφορά, η οποία ολοένα κι ανέβαινε έως το 16-25 (σε 21') που έφερε τη μείωση του σκορ σε 2-1 για τους «πράσινους».

Το παιχνίδι είχε «ανάψει» πλέον για τα καλά και οι «μάχες» που ακολούθησαν στο 4ο σετ ήταν εντυπωσιακές. Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στο 4-2 του Ολυμπιακού, με ένα σερί 2-7, που τον έφερε μπροστά με 6-9. Το μπλοκ των «πράσινων», εντούτοις, άρχισε να δουλεύει ολοένα και καλύτερα, ο Ερνάντες προσέφερε πολύτιμους πόντους στην επίθεση του «τριφυλλιου» και παρά την «ερυθρόλευκη» αντίδραση (από 13-17, ισοφάρισε σε 17-17), με ένα μεγάλο σερί 5-0, ο Παναθηναϊκός πήγε ξανά το ματς στο 18-23 κι έκλεισε το σετ στο 19-25, φτάνοντας στην ισοφάριση σε 2-2.

 Στο τάι-μπρέικ έσπασαν... καρδιές. Με την κόπωση να κάνει πλέον την εμφάνισή της και στις δύο ομάδες (που έπαιξαν 10 σετ μέσα σε δύο μέρες και κάτι), κάθε πόντος έβγαινε με πολύ... κόπο και ιδρώτα. Ο Ολυμπιακός πήρε ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων 6-4, όμως ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 6-6, παίρνοντας κι έναν έξτρα πόντο μετά την κόκκινη που πήρε ο Τράβιτσα για διαμαρτυρία. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, σε καθοριστικό σημείο  μπλόκαρε την επίθεση του Ερνάντες, βρήκε πόντους από το σερβίς του Τράβιτσα κι ανέκτησε ένα σημαντικό προβάδισμα (10-6), το οποίο κράτησε ως το φινάλε, φτάνοντας στο 15-10 και στο τελικό 3-2.

Λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη του, περνώντας σαν... αέρας από τη Νέα Σμύρνη κι επικρατώντας του εξαιρετικού εφέτος Μίλωνα με 3-0 σετ. Ο δικέφαλος του Βορρά αρέμεινε στη 2η θέση της Volley League κι εξακολουθεί να ασκεί πίεση στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μειώνοντας την απόστασή τους στους 4 βαθμούς.

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ «έτρεξε» ένα σερί 5-0 (8-11) και με εξαιρετικές επιδόσεις στο μπλοκ, έφτασε άνετα στο 1-0 (15-25). Στο δεύτερο σετ ο Μίλωνας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΠΑΟΚ και τον πίεσε στο φιλέ, όμως την καθοριστική στιγμή οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν το 23-23 σε 23-25, παίρνοντας όλες τις σωστές αποφάσεις για το 0-2. Με τους Βουλκίδη - Ντεν Ντρις να κυριαρχούν, ο ΠΑΟΚ πήρε και το τρίτο σετ με 25-20 και πέρασε με καθαρή νίκη από μία έδρα, που δυσκόλεψε όλους τους ανταγωνιστές του.

Εύκολη νίκη με 3-0 πήρε και ο Φοίνικας Σύρου απέναντι στον ΟΦΗ και συνεχίζει το... κυνήγι της τετράδας, ενώ ο Άθλος Ορεστιάδας νίκησε με 3-2 τον ΑΟΠ Κηφισιάς και βελτίωσε τη βαθμολογική θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: