20 Φεβρουαρίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 

Ο πολιτισμός και η πολιτική γύρισαν στο πνευματικό κέντρο του Δήμου , χθες στην Εκάβη , με την ομιλία της Μαρίας Μίχου. Χωρίς κραυγές, απλά και απέριττα, μια παρουσία - σεμινάριο που καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές ακροατήριο.

***

Ετοιμο και το ψηφοδέλτιο του Σύριζα στην Πιερία. Επισημοποιήθηκε η συμμετοχή του  Zήση Ζάννα που δίνει ιδιαίτερο βάρος και αίγλη και το καθιστά το ισχυρότερο και ανταγωνιστικότερο ψηφοδέλτιο των τελευταίων χρόνων στο χώρο της αριστεράς.

***

Φτάνει και η ώρα της Ν.Δ. μετά από καραμπόλες, αντιρρήσεις και παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής. Τ' είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα.

***

Ο παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας χέρι-χέρι με τον Βελόπουλο στην Πιερία, είναι έτοιμος να διεκδικήσει  έδρα αν και εφ' όσον οι προϋποθέσεις το επιτρέψουν.

***

Ο πανεπιστημιακός Σάκης Γκούνας στο ψυφοδέλτιο Σύριζα, με περγαμηνές, εμπειρία και δράση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, ακολουθείται από ένα μεγάλο ακροατήριο πασοκογενών που εντάχθηκαν στον Σύριζα και τον απογείωσαν.

***

Πήραν τη σκυτάλη οι εθνικές εκλογές, σε κάμψη το ενδιαφέρον για τις δημοτικές, είναι νωρίς άλλωστε. Σε πολλούς υπάρχει η βεβαιότητα ότι η εξέλιξη των εθνικών εκλογών θα σηματοδοτήσει αλλαγές και στο τοπίο των περιφερειακών εκλογών, όπου τίποτε ακόμη δεν είναι οριστικό και βέβαιο.

***

Ολα αυτά βέβαια αποτελούν μέρος της τρέχουσας δημοσιότητας, κόμματα και πρόσωπα είναι βασικοί συντελεστές διαμόρφωσης του εκλογικού αποτελέσματος αλλά ίσως για πρώτη φορά οι ψηφοφόροι θα επηρεστούν σε τέτοιο βαθμό από το "status"  της οικονομικής τους κατάστασης που βαίνει συνεχώς επιδεινούμενο.

***

Το εκλογικό σώμα τα τελευταία χρόνια έμαθε να τιμωρεί τους αφερέγγυους  κομιστές ελπίδας. Η κοινή γνώμη δεν είναι πλέον τόσο εύπλαστη από τον καταιγισμό παραπληροφόρησης που εκτοξεύεται από μέσα σε διατεταγμένη υπηρεσία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: