25 Φεβρουαρίου 2023

Απόκριες: Γιορτάστε με την ψυχή σας- Κάνει καλό

Η φασαρία των εορτασμών δεν έχει καμιά σχέση με τη φασαρία της… καθημερινότητας. Είναι από εκείνου του είδους τις φασαρίες που μας κάνουν καλό αφού ξεχνάμε τυχόν ανησυχίες και ξεφεύγουμε έστω για λίγο από την πίεση και τις υποχρεώσεις. Υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί λόγοι για να γιορτάσετε φέτος τις απόκριες με την ψυχή σας!

«Η χαρά του μασκαρά»

Σύμφωνα με πολυάριθμες έρευνες, ακόμη και η απλή διαδικασία του μακιγιάζ, θεωρείται μια μορφή self- care και είναι ικανή να μας τονώσει την αυτοπεποίθηση και να μας ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη. Η μεταμφίεση και ένα όμορφο στα μάτια μας αποτέλεσμα συνδέονται άμεσα με την ψυχική μας ευεξία.

Πιο αναλυτικά:

Περιποίηση εξωτερικής εμφάνισης

Παίξτε όσο θέλετε με τα χρώματα στο πρόσωπό σας, οι απόκριες σας το επιτρέπουν…

Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας θεωρείται μια τεχνική χαλάρωσης και ανακούφισης από το στρες. Κι αυτό διότι, ενώ περιποιείστε την εμφάνισή σας, η ορμόνη του στρες μειώνεται, το ίδιο και ο καρδιακός σας ρυθμός. Εστιάζοντας σε αυτήν την προετοιμασία, τελικά αισθάνεστε τόσο χαλαροί που η ψυχική σας υγεία ενισχύεται σημαντικά χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Επίσης, οι απόκριες σας επιτρέπουν να φορέσετε ό,τι θέλετε. Το να βάλετε την αγαπημένη σας στολή ή να γίνετε δημιουργικοί με τα ρούχα που ήδη έχετε στο σπίτι, θα ανεβάσει τη διάθεσή σας στα ύψη και θα σας γεμίσει ενέργεια.

Σύνδεση με τους φίλους και την οικογένεια

Τίποτα δε συγκρίνεται με το να είστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στους εορτασμούς. Ο χορός, το καλό φαγητό, λίγος χρόνος παραπάνω με τους αγαπημένους σας χωρίς να χρειάζεται να συζητάτε για κάτι σοβαρό και γιατί όχι, οι καινούριες γνωριμίες στα πάρτι μασκέ, κάνουν κάθε αποκριά, αξέχαστη. Έτσι, χτίζονται όμορφες αναμνήσεις που κρατάμε μέσα μας σε κάθε μας βήμα στη ζωή.

Για να περάσετε τέλεια

Κρατήστε το μέτρο (και) στις απόκριες:

  • Αποφύγετε απ’ τη χαρά σας να φάτε… πάρα πολύ.
  • Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ, είναι επικίνδυνη από όλες τις απόψεις και θα σας χαλάσει τη διασκέδαση.
  • Αποφύγετε το υπερβολικό κάπνισμα.
  • Καλά τα αποκριάτικα πάρτι και οι παρελάσεις αλλά μην ξεχνάτε και την ξεκούραση και τον ύπνο σας αυτές τις ημέρες.

*Εν κατακλείδι:

Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να «βυθιστεί» στην ξέφρενη χαρά των αποκριών, μην ξεχνώντας βέβαια πως οι εορτασμοί μετατρέπουν τις ανησυχίες σε χαρές όταν δε χάνεται το μέτρο. Με αυτά τα ευχάριστα διαλείμματα, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας φαντάζουν πιο διαχειρίσιμες και συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε και να βαδίζουμε μπροστά με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: