22 Φεβρουαρίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 


Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής. Η είδηση δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Μάλλον αναμενόμενη ήταν αφού εδώ και καιρό το περιβάλλον Καραμανλή έδειξε τα βαθύτερα αισθήματά του για τον Κυριάκο και τη διακυβέρνησή του.

***

Αυτό σαν πρώτη ανάγνωση. Επειδή όμως και ο Καραμανλής είναι καλός παίχτης και τίποτε δεν κάνει τυχαία, ας έχουμε το νου μας, απλή αναλογική έχουμε, ενδεχομένως να προκύψει κυβερνητική αστάθεια και καθότι αυτός ο τόπος πάντα χρειαζόταν ένα σωτήρα, ποιος ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.

***

Είναι βέβαια και όχι πολύ μακριά και οι προεδρικές εκλογές. Και δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι πολύ σούρτα-φέρτα βλέπω το Βαρδινογιαννέικο με τον Παύλο και τους Γλύξμπουργκ. Μια κακιά σκέψη κάνω, μη το δέσετε κόμπο.

Αλλωστε πρέπει να δούμε τι θα πουν και οι σύμμαχοι.

***

Σε αναμονή ή μάλλον σε αναμένα κάρβουνα οι γαλάζιοι της Πιερίας αφού η διαμάχη για το ψηφοδέλτιο καλά κρατεί.

Τις επόμενες μέρες θα πέσουν δηλώσεις τριών ειδών. Ευχαριστήριες, συστρατεύσεις και αϊ-σιχτίρικες. Ιδωμεν.

***

Τα αποτελέσματα των εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής στο επίκεντρο συζητήσεων και επί τάπητος τα πιθαναλογούμενα σενάρια για την Πιερία.

***

Ενας παραδοσιακά γαλάζιος νομός με την πρώτη έδρα στην τσέπη, ψάχνει για τη δεύτερη, με Σύριζα, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλο, ΚΚΕ, ισχυρές υποψηφιότητες για τις υπόλοιπες. Πολύ πιθανό οι τέσσερις έδρες να πάνε από μία στους τέσσερις πρώτους.

***

Οσον αφορά τις υποψηφιότητες, δεν έχουμε εκπλήξεις ως προς τη μεθοδολογία και το κυνήγι του σταυρού. Φαίνεται ότι η δημοτικότητά τους είναι συνδεδεμένη με το πόσες πίτες θα κόψει ο καθένας, σε πόσα τραπέζια θα κάτσει και πόσα like θα πάρει ο ίδιος ή ο πλησιέστερος συγγενής. (Αυτό το τελευταίο συνιστά εξέλιξη.)

***

Και μια που ο λόγος το 'φερε για πίτες, οι δεξιοί κόβουν βασιλόπιτες και οι αριστεροί απλώς πίτες.

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: