24 Φεβρουαρίου 2023

ECL: Με μεγάλη ανατροπή στους «16» η Βασιλεία. «Μοιραίος» για την Τραμπζονσπόρ ο Μπακασέτας

 


Η Γάνδη έγινε η τελευταία ομάδα των play off του Europa Conference League που εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των «16», καθώς επικράτησε της Καραμπάγκ με 5-3 στα πέναλτι (1-0 κανονικός αγώνας και παράταση) και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Οι Βέλγοι έψαξαν από την αρχή το γκολ που θα ισορροπούσε την κατάσταση μετά την ήττα τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν και τελικά η επιμονή τους δικαιώθηκε στο 74' με το τέρμα που σημείωσε ο Γκιφτ, στέλνοντας τον αγώνα στην ημίωρη παράταση κι από εκεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι παίκτες της Γάνδης ήταν εύστοχοι και στις πέντε εκτελέσεις τους, ο γκολκίπερ τους Ντάβι Ρόεφ απέκρουσε το 4ο πέναλτι του Μπενζιά και η πρόκριση κατέληξε στα χέρια των Βέλγων.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ


Ντε Σαρ              1-0
Ρίτσαρντ             1-1
Κάιπερς              2-1
Ντιακαμπί            2-2
Ορμπάν               3-2
Μπαϊράμοφ            3-3
Μάρεχ                4-3
Μπενζιά              Απέκρουσε ο Ρόεφ
Βαν Ντάλε            5-3

Νωρίτερα η Βασιλεία νίκησε με 2-0 την Τραμπζονσπόρ (που είχε ως «μοιραίο» παίκτη τον Τάσο Μπακασέτα που έχασε πέναλτι) κι ανέτρεψε το σε βάρος της 1-0 απ' το πρώτο ματς στην Τραπεζούντα. Την ίδια ώρα η Λεχ Πόζναν νίκησε με 1-0 την Μπόντο Γκλιμτ, παίρνοντας το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, ενώ η Φιορεντίνα νίκησε για δεύτερη φορά την Μπράγκα -αυτή τη φορά με 3-2- και προκρίθηκε στους «16» με συνολικό σκορ 7-2.

Στο «St. Jakob-Park» η Βασιλεία προηγήθηκε νωρίς με τον Αμντουνί (13'), όμως στη συνέχεια η Τραμπζονσπόρ κυριάρχησε για μεγάλο μέρος του αγώνα. Η στιγμή που έκοψε τα... φτερά της τουρκικής ομάδας, ήταν το χαμένο πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα στο 27' (σούταρε λίγο άουτ απ' το αριστερό δοκάρι), ενώ στο 61' ακυρώθηκε -μέσω VAR- ως οφσάιντ το γκολ του Ντενσβίλ. Η Βασιλεία αναθάρρησε μετά το 70' και βρήκε το γκολ πρόκρισης που έψαχνε με τον Ζεκίρι στο 76', ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στην Πολωνία η Λεχ Πόζναν έχασε πολλές ευκαιρίες απέναντι στην Μπόντο-Γκλιμτ, όμως η επιμονή της δικαιώθηκε στο 63' με το ωραίο γκολ του Ισάκ που «υπέγραψε» το τελικό 1-0. Στο «Artemio Franchi» της Φλωρεντίας, η Μπράγκα... ανησύχησε λίγο τους «βιόλα» (μετά το 0-4 του πρώτου αγώνα), παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Κάστρο και Ντζαλό, όμως οι Ιταλοί έφερε τα πάνω-κάτω με τους Μαντραγκόρα, Σαπονάρα και Ρανιέρι, φτάνοντας σε δεύτερη νίκη απέναντι στους μαχητικούς Πορτογάλους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των δεύτερων αγώνων στη φάση των νοκ-άουτ play-off του Europa Conference League:


Κλουζ (Ρουμανία)-Λάτσιο (Ιταλία)                  0-0
Α' αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Λάτσιο με συνολικό σκορ 1-0

Ντνίπρο (Ουκρανία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)          0-0
Α' αγ. 0-1: Προκρίθηκε η ΑΕΚ Λάρνακας με συνολικό σκορ 1-0

Παρτίζαν (Σερβία)-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)       1-3
(14΄ Μένιγκ - 21 πέν. Μπαντόλο, 45΄+1΄, 47΄ Ντιόπ)
Α' αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Σερίφ Τιρασπόλ με συνολικό σκορ 3-2

Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)      3-0 πέν. (2-1 κ.δ. και παρ.)
(13΄ αυτ. Ρούσο, 68΄ Βερσχάερεν - 71΄ Τιάγκο)
Α' αγ. 0-1: Προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι η Άντερλεχτ 

Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)     1-0
(63΄ Ισάκ)
Α' αγ. 0-0: Προκρίθηκε η Λεχ Πόζναν με συνολικό σκορ 1-0

Βασιλεία (Ελβετία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)         2-0
(13΄ Αμντουνί, 76΄ Ζεκίρι)
Α' αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Βασιλεία με συνολικό σκορ 2-1

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)          3-2 
(37΄ Μαντραγκόρα, 58΄ Σαπονάρα, 83'  Ρανιέρι - 17΄ Κάστρο, 34΄ Ντζαλό)  
Α' αγ. 4-0: Προκρίθηκε η Φιορεντίνα με συνολικό σκορ 7-2

Γάνδη (Βέλγιο)-­Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)           5-3 πέν.  (1-0 κ.δ. και παρ.)
(74΄ Γκιφτ)
Α' αγ. 0-1: Προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι η Γάνδη


*Οι νικητές των νοκ-άουτ play-off παίρνουν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του Europa Conference League (9 και 16/3), η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 24/2.
**( Στη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν εξασφαλίσει θέση, ως πρώτες των ομίλων τους, οι Άλκμααρ, Τζουργκάρντεν, Μπασακσεχίρ, Νις, Σίβασπορ, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Βιγιαρεάλ και Γουέστ Χαμ.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ  amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: