17 Φεβρουαρίου 2023

Αντ. Σαουλίδης: "H μοναδική κυβέρνηση που υπερασπίστηκε την πρώτη κατοικία, ήταν του ΠΑΣΟΚ"


 «Τα τελευταία 13 χρόνια η μοναδική κυβέρνηση που υπερασπίστηκε την πρώτη κατοικία ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Σαουλίδης.


Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» του Europe One με τους Γιάννη Χαβιανίδη και Θόδωρο Παπαδόπουλο τόνισε πως «Το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου ψηφίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας. Είναι νόμος ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που κυβερνά η ΝΔ γιατί δεν συνεχίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας;» αναρωτήθηκε.

«Η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Λέει ότι φταίνε όλοι οι προηγούμενοι. Ας τα διορθώσει. Ψάχνει να βρει φύλλο συκής στο 2003. Εν έτη 2023. Ενώ έχει όλη τη δυνατότητα – αλλά δεν έχει τη θέληση – να προχωρήσει σε προστασία της πρώτης κατοικίας» συμπλήρωσε με νόημα.


«Εμείς δεν μιλάμε για συνταγματικότητα και αντισυνταγματικότητα . Μιλάμε για ανθρωπιά. Για το σπίτι του ανθρώπου που μάτωσε να το αποκτήσει και να βάλει την οικογένειά του» αποκρίθηκε.


Ο Αντώνης Σαουλίδης έκανε λόγο για ένα εκατομμύρια κόκκινα δάνεια σήμερα ύψους 270 δις ευρώ με μόλις το ένα δις να έχει μπει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και λιγότερο ποσό στον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ.

«Τα κόκκινα δάνεια επί θητείας της κυβέρνησης έχουν πολλαπλασιαστεί. Και αυτοί που είχαν μπει σε ρύθμιση, χάνουν την ρύθμιση τους μέσα σε έξι μήνες πλέον» επεσήμανε ο Αντώνης Σαουλίδης.


Ο υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ ζήτησε επαναφορά του νόμου ΠΑΣΟΚ του 2010 με πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας υπό προϋποθέσεις που θα τις κρίνουν τα δικαστήρια. Για τα ζητήματα του ιδιωτικού χρέους ζήτησε επαναφορά των 120 δόσεων με ουσιαστική επικοινωνία των δύο πλευρών με τη δυνατότητα αντιπρότασης.


Τέλος επεσήμανε ότι περισσότερο από το 50% της αγροτικής γης πρέπει να μην μπορεί να εκποιηθεί ή πλειστηριαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: