27 Φεβρουαρίου 2023

Iταλία: H Έλι Σλάιν είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος

 


Ιταλία: H Έλι Σλάιν είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος

Η βουλευτής Έλι Σλάιν, 37 ετών, είναι η νέα γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.Επικρατεί με ποσοστό 53,8% (με το 80% των ψήφων καταμετρημένο) στην εκλογική διαδικασία στην οποία πήραν μέρος χθες Κυριακή πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη και φίλοι των Δημοκρατικών.

Ο έτερος υποψήφιος, ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, έλαβε το 46,2%. Συνεχάρη την Σλάιν για την ξεκάθαρη νίκη της.

Η νέα γραμματέας εκφράζει αριστερές θέσεις. Τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας. Θεωρεί προτεραιότητα την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλόφιλων.

«Ο λαός των Δημοκρατικών είναι ζωντανός και είναι έτοιμος να σηκώσει και πάλι το ανάστημά του, με ξεκάθαρη γραμμή. Θέλουμε να αποτελέσουμε πρόβλημα για την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι», δήλωσε η Σλάιν, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα διέρχεται δύσκολη φάση, μετά την ήττα της κεντροαριστεράς στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και την απόφαση του γραμματέα του και πρώην πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, να παραιτηθεί.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: