20 Μαρτίου 2023

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην Opap Arena, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει ευνοημένος από την ισοπαλία στο ντέρμπι. Φωνάζει για τη διαιτησία του Νταμπανοβιτς ο Παναθηναϊκός για 2 κόκκινες στον Άμραμπατ και πέναλτι του Χατζισαφί.


ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των Playoffs στην Opap Arena και πλέον η «μάχη» του πρωταθλήματος παίρνει «φωτιά». Μοιρασμένο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά να μην τα καταφέρνουν μέχρι το τέλος. Φωνές από τους «πρασίνους» για μεγάλα λάθη του Νταμπάνοβιτς που δεν απέβαλλε τον Άμραμπατ σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Στους 62 βαθμούς ανέβηκε πλέον ο Παναθηναϊκός που παρέμεινε στην πρώτη θέση, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στους 60, στο +1 από τον τρίτο Ολυμπιακό.

Για την ΑΕΚ ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία με τους Ρότα και Χατζισαφί στα άκρα της άμυνας. Στα στόπερ ξεκίνησαν ο Μουκουντί με τον Μήτογλου, στο κέντρο ο Αλμέιδα επέλεξε ξανά δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον, ενώ ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε στο αριστερό άκρο με δεξιά τον Άμραμπατ. Στην κορυφή ο Πινέδα με τον Αραούχο.

Ο Μπρινιόλι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό, με τους Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ και Κώτσιρα να συνθέτουν την τετράδα της αμυντικής γραμμής. Στον άξονα ήταν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης και Τσέριν, με τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης, τον Παλάσιος δεξιά και τον Μαντσίνι αριστερά.

Πολύ χαμηλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να γίνουν απειλητικές για τις αντίπαλες εστίες. Η ΑΕΚ κράτησε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, με τον Παναθηναϊκό σταδιακά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να μην επιτρέπει στην «Ένωση» να κάνει το παιχνίδι της.

Με μακρινά σουτ, του Αραούχο και του Άμραμπατ απείλησε για πρώτη φορά η ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει στο 18′ με μια επέλαση του Μαντσίνι στην αντίπαλη περιοχή που εξουδετερώθηκε από τους στόπερ των «κιτρινόμαυρων».

Στο 19΄ο Άμραμπατ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, ωστόσο στο 33ο λεπτό ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς του χάρισε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή, μετά από φάουλ πάνω στον Χουάνκαρ. Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα ο Μαροκινός γλίτωσε εκ νέου την αποβολή, όταν έκοψε την πάσα του Μπρινιόλι με το χέρι, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν και στο 36ο λεπτό, όταν μετά από γέμισμα μέσα στην περιοχή του Αθανασιάδη, ο Σιμάνσκι έδιωξε πλάγια την μπάλα και εκείνη βρήκε στο απλωμένο χέρι του Χατζισαφί, με τον ρέφερι του ματς να δείχνει παίζεται και το VAR να μην ασχολείται καν με το χέρι και να μην καλεί καν τον Μαυροβούνιο να δει τη φάση σε on field review.

Στο 42΄η ΑΕΚ είχε τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Ρότα να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει την ντρίμπλα αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Μπρινιόλι. Έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Με τρομερό ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να χάνει τεράστια τριπλή ευκαιρία με το «καλημέρα» σας. Ο Μαντσίνι έκανε το πλασέ, αλλά ο Αθανασιάδης είχε απάντηση. Ο Ιωαννίδης πήρε το ριμπάουντ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να τον σταματάει ξανά. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Τσέριν που σούταρε λίγο άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της «Ένωσης» να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Γιόνσον έφυγε στην κόντρα, ο Μπρινιόλι τον νίκησε και από το κόρνερ ξανά ο παίκτης της ΑΕΚ απείλησε με κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σε εκείνο το σημείο το ματς «έσβησε» και έπρεπε να φτάσουμε στο φινάλε του αγώνα για να «ανάψουν» και πάλι τα αίματα. Στο 90+10′, μετά από συνεχόμενα κόρνερ για την ΑΕΚ, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για την «Ένωση» σε μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο.

Στη συνέχεια ωστόσο άλλαξε την απόφασή του μετά από συνεννόηση με το VAR και καταλόγισε επιθετικό φάουλ υπέρ των «πρασίνων», ενώ λίγο αργότερα σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (70′ Σιντιμπέ), Μουκουντί (81′ λ. τρ. Τζαβέλλας), Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70′ Μάνταλος), Άμραμπατ (46′ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70′ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (87′ Τσοκάι), Τσέριν (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: