15 Μαρτίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Δύο εβδομάδες περάσανε από το έγκλημα στα Τέμπη και καθημερινά τα Συνδικάτα όλης της χώρας, οι φοιτητές, οι μαθητές και συνολικά ο λαός που πλημμυρίζουν καθημερινά όλες τις πόλεις δίνουν την απάντηση σε όλους αυτούς που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν, να αποτινάξουν την ευθύνη από πάνω τους, να συγκαλύψουν.

Το αίτημα να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, το κράτος και τις κυβερνήσεις του, σημαίνει να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς στις 16 Μάρτη, μέρα πανελλαδικής απεργίας. Κόντρα στην τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία, όπως στην επιχείρηση “Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου ΑΒΕΕ” που απέλυσε τον πρόεδρο του ΣΙΥΝΠ επειδή τόλμησε να ενώσει τη φωνή του με τα οργισμένα ποτάμια λαού που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Όσες μέρες κι αν περάσουν δε θα αφήσουμε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η αιτία που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, βρίσκεται εδώ και λέγεται κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Λέγεται ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας μας και της ζωής μας στους τόπους δουλειάς, στα ΜΜΜ γιατί αυτά κοστίζουν.

Οι νεκροί μας – Τα κέρδη τους!

Η τεχνολογία και η επιστήμη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, όμως αξιοποιούνται όχι για να ζούμε εμείς καλύτερα, αλλά για να μας σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό. Πόσο ρεαλιστικό είναι τελικά να μην υπάρχουν σημεία πρόσδεσης στους μύλους ζωοτροφών και οι εργαζόμενοι να ακροβατούν κυριολεκτικά στον αέρα; Πόσο προοδευτικό είναι να μη συντηρούνται τα φορτηγά των επιχειρήσεων που μεταφέρουν προϊόντα και οι οδηγοί να κάνουν το σταυρό τους πριν ξεκινήσουν δουλειά; Πόσο κοστίζει τελικά η ανθρώπινη ζωή;

Στο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης όλα τα παραπάνω είναι πλήγμα στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτό το σάπιο σύστημα το “πάμε και όπου βγει” οδηγεί στις ματωμένες ράγες της “ανάπτυξής” τους.

Δεν μπορεί να αποδεχτούμε να ζούμε με την αγωνία αν θα γυρίσουμε στα δύο πόδια πίσω στις οικογένειες μας επειδή στα σύγχρονα γκέτο η εντατικοποίηση της εργασίας θερίζει και οι θάνατοι μαζί με τις επαγγελματικές ασθένειες πληθαίνουν λόγω της ανυπαρξίας των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής.

Με μεγαλύτερη ορμή, πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι!

Χρέος για τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νέο και νέα, είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί!

Να δυναμώσει ο αγώνας για:

·      Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

·      Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

·      Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

·      Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

·      Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

 

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην

Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης!

Προσυγκέντρωση 8πμ έξω από το σφαγείο της επιχείρησης 

“Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου ΑΒΕΕ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: