12 Μαρτίου 2023

Γιάνης Βαρουφάκης: Έσβησε το βίντεο της επίθεσης ο 17χρονος – Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη του

 

Παλιός γνώριμος των αρχών φέρεται να είναι ο 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Ο νεαρός, που συνελήφθη στο Μαρούσι το μεσημέρι του Σαββάτου, ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, έχει προσαχθεί στο παρελθόν για επεισόδια στην Αθήνα.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει ακόμη δύο νεαρούς, που φέρονται να συμμετείχαν στην ομάδα κρούσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτοί ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Στην επίθεση κατά του ΓΓ του ΜέΡΑ25 συμμετείχαν 6-7 άτομα. Η διαδικασία για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων συνεχίζεται και θεωρείται θέμα ωρών, ώστε να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη τους μέσα από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και μέσα από βίντεο από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, αξιοποίησαν βίντεο από το κατάστημα όπου έγινε η επίθεση αλλά και από άλλα μαγαζιά της περιοχής. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ορισμένοι από τους νεαρούς δεν είχαν προλάβει να βάλουν τις full face μάσκες τους.

Ισχυρίζεται πως έχει σβήσει το βίντεο

Ο 17χρονος, που συνελήφθη, φέρεται να είχε αναλάβει και ρόλο να τραβάει πλάνα από την επίθεση. Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει σβήσει το βίντεο από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς γίνεται προσπάθεια ανάκτησής του.

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού προσώπου και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Το χρονικό της επίθεσης

Θύμα επίθεσης έξω από το εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια, έπεσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν στο εστιατόριο μαζί με την σύζυγό του Δανάη Στράτου και στελέχη του πανευρωπαϊκού κινήματος DIEM25, που βρίσκονται στην Ελλάδα για τριήμερες εκδηλώσεις, με αφορμή και την προβολή του ντοκιμαντέρ για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Λίγο μετά τις 20:00 μία ομάδα νεαρών μπήκε στο μαγαζί, τον πλησίασε και άρχισε να του φωνάζει «έλα έξω κάθαρμα, αλήτη, που υπέγραψες μνημόνια» και «έλα έξω για να μάθεις να υπογράφεις μνημόνια».

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο ίδιος βγήκε έξω από το μαγαζί. Τότε όμως οι νεαροί του όρμησαν και τον χτύπησαν με δύναμη στο πρόσωπο. Ο επικεφαλής του ΜέΡα25 δεν είχε μαζί του αστυνομική προστασία, περπατώντας πήγε με την σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σπασμένη μύτη και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Η πρώτη ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την επίθεση

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη του ανάρτηση στα Social Media, ευχαριστώντας αρχικά το ιατρικό προσωπικό του Ευαγγελισμού, εκείνους που του ευχήθηκαν για ταχεία ανάρρωση και τόνισε πως θρηνούμε 57 νεκρούς.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επίθεση είπε πως δεν ήταν αναρχικοί, αλλά μπράβοι της νύχτας «οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

Δείτε τις αναρτήσεις:

Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη

Στη σύλληψη ενός 17χρονου έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων δύο δραστών που έχουν ταυτοποιηθεί. Το Σάββατο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε σχετική ανάρτηση.

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Βαρουφάκης: Αντίθετα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, εγώ αναρρώνω – Όχι στην αποπροσανατολιστική σπέκουλα

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε νέα ανάρτηση για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια. Μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για «αποπροσανατολιστική σπέκουλα» και τονίζει ότι «τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών»

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα», έγραψε στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο μετά τη σύλληψη ενός 17χρονου για τον ξυλοδαρμό του και την ταυτοποίηση άλλων δύο δραστών.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: