5 Μαρτίου 2023

Λαμία -Άρης 2-1


 Αφού ανέστησε τον Ιωνικό πριν από μερικές εβδομάδες, ο Άρης… έδωσε ελπίδα και στη Λαμία που τον νίκησε με 2-1 και πήρε βαθιά ανάσα στη «μάχη» για την παραμονή.

Σπουδαία νίκη-ανάσα για τη Λαμία! Η ομάδα της Φθιώτιδας πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, με το 2-1 επί του Άρη, ο οποίος λίγες εβδομάδες μετά το… δώρο στον Ιωνικό, έκανε κι ένα ακόμη σε μία από τις διεκδικήτριες της παραμονής. Πισωγύρισμα από την άλλη για τους «κίτρινους» που έδειχναν να βρίσκονται σε καλό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα.

Για τον Άρη ο Κουέστα ήταν στο τέρμα, με τους Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Μπράμπετς και Πίρσμαν στην άμυνα. Ετέμπο, Νταρίντα και Γκαρσία ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Ιτούρμπε, Πάλμα και Καμαρά στην επίθεση.

Η Λαμία από την άλλη ξεκίνησε με τους Γκαραβέλη, Σιμόν, Αμπαντά, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο, Σλίβκα, Τζανδάρη, Μαρτίνεθ, Ασκόφσκι, Νούνιες και Βέργο.

Διπλό σοκ για Άρη, ελπίδα με Μπράμπετς

Ο Άρης δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς, με τη Λαμία όχι μόνο να τον κρατά μακριά από την περιοχή της, αλλά να είναι και αυτή που άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Στο 15’ συγκεκριμένα, ο Σιμόν βρήκε τον Σλίβκα στην περιοχή και εκείνος με ωραία κίνηση και τελείωμα έκανε το 1-0. Πριν καν συνέλθει ο Άρης από το σοκ, δέχθηκε και δεύτερο γκολ από τραγικό λάθος του Ενκουλού.

Ο Καμερουνέζος αμυντικός πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή, με τον Βέργο να του κλέβει και να πλασάρει τον Κουέστα για το 2-0. Μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων το ματς απέκτησε μεγαλύτερη ένταση, οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί και αφού είχαν 2-3 τελικές που δεν ανησύχησαν τον Γκαραβέλη, βρήκαν δίχτυα κεφαλιά του Μπράμπετς στο 44’, σε φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Πάλμα.

Εχασε τα άχαστα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Τερζής πέρασε στο ματς τους Γκρέι και Φαμπιάνο αντί των Πάλμα και Ενκουλού κι ο Άρης έγινε πιο επιθετικός. Στο 55’ μάλιστα έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ματέο από σέντρα του Πίρσμαν έφυγε λίγο άουτ. Η Λαμία υπενθύμισε στον Άρη ότι είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα καθώς σε μία τέτοια στο 60’, ο Μαρτίνες άδειασε έναν αντίπαλο και είδε τον Κουέστα να του λέει «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση στο πλασέ που επιχείρησε.

Από το συγκεκριμένο σημείο κι ύστερα, ο ρυθμός στο ματς έπεσε, με τον Άρη να απειλεί ξανά στο 78’, χάνοντας μυθική ευκαιρία. Ο Καμάτσο έδωσε πάρε-βάλε στον Γκρέι ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να αστοχήσει. Ο Άρης προσπάθησε μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την ισοφάριση, είχε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκαραβέλη να σταματάει τον Λάζαρο στο 90+3′ κι έτσι το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Λαμία (Βόκολος): Γκαραβέλης, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Aμπαντά, Σλίβκα (Μανούσος 82′), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (Σαραμαντάς 82′), Ασκόφσκι (Στάνκο 59′), Νούνιες (Βασιλαντωνόπουλος 74′), Βέργος.

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ενκουλού (Φαμπιάνο 46′), Πέερσμαν (Μαζικού 82′), Ετέμπο, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (Καμάτσο 70′), Ιτούρμπε, Πάλμα (Γκρέι 46′), Καμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: