10 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Θρίλερ για την 23χρονη Εριέττα – Τι έδειξε η ταυτοποίηση δειγμάτων DNA

 

«Δεν έχουμε κάτι να δώσουμε στους γονείς της φοιτήτριας που αγνοείται – Δεν θα βρεθεί τίποτα»

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι συγγενείς της 23χρονης Εριέττας, η οποία εξακολουθεί να αγνοείται μία εβδομάδα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Η κοπέλα φέρεται να επέβαινε στο μοιραίο τρένο, όμως δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Bάσει της επίσημης ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκαν 56 από τους 57 νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ η αγνοούμενη δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί, καθώς δεν προέκυψε αντιστοίχιση του βιολογικού υλικού που ελήφθη από συγγενή της με σχετικό δείγμα.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης ότι ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα».

Νωρίτερα την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκε και μία σορός, που ανήκει σε έναν Σύρο μετανάστη, επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας η οποία συγκρούστηκε μετωπικά με το εμπορικό τρένο. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται γι’ αυτή την περίπτωση πως: «Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

«Βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα μίας φίλη της αγνοούμενης Εριέττας, το άτυχο κορίτσι φέρεται να βρισκόταν στο βαγόνι που ήταν το κυλικείο, μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι που εντοπίστηκε νεκρό.

«Ήταν μαζί με άλλο ένα φιλικό ζευγάρι στην ηλικία της. Τα παιδιά δεν επέζησαν. Εξαρχής δεν υπήρχε το όνομά της στη λίστα των νοσοκομείων. Δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι χάθηκε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι με καλλιτεχνικές τάσεις. Ζωγράφιζε κιόλας, ήταν ένα αγγελούδι, ήπιο, γλυκό. Είμαστε πάρα πολύ χάλια» ανέφερε μιλώντας στο STAR.

«Δεν έχουμε κάτι να δώσουμε στους γονείς της φοιτήτριας που αγνοείται – Δεν θα βρεθεί τίποτα»

Για την φοιτήτρια που η σορός της δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη αλλά και για την διαδικασία που έγινε για να εξεταστούν οι σοροί των υπόλοιπων θυμάτων μίλησε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη.

H προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, μετά τις αμφιβολίες που έχουν εκφράσει ορισμένες οικογένειες για το εάν παρέλαβαν στα κλειστά φέρετρα τους δικούς τους ανθρώπους, τόνισε στην ΕΡΤ ότι «το πρωτόκολλο χειρισμού απωλειών μαζικών καταστροφών που είχε αναλάβει αποκλειστικά συγκεκριμένη ομάδα της αστυνομίας, προβλέπει σε όλες τις σορούς να ληφθεί DNA».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην φοιτήτρια από τη Λάρισα η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο και δεν έχει εντοπιστεί μετά από τις έρευνες στα συντρίμμια των τρένων η κ. Λεοντάρη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς αυτούς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι».

Εξηγώντας τι μπορεί να έχει συμβεί τόνισε ότι «θα μπορούσε να είχε την ατυχία να βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 – 1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: