6 Μαρτίου 2023

Γιάννης Ραγκούσης: «Παράνομη η μετάταξη του Σταθμάρχη – Έπρεπε να ήταν έως 48 ετών»


 Ο κ. Ραγκούσης δημοσιοποιεί τα αναλυτικά στοιχεία θέσεων του 1ου Κύκλου Κινητικότητας του 2022, σύμφωνα με τα οποία, για την συγκεκριμένη θέση, το όριο ηλικίας των υποψηφίων ήταν τα 48 έτη. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο σταθμάρχης στα Τέμπη είναι 59 ετών.

«Τελικά το πελατειακό – επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε μοιραίο ρόλο στη τραγωδία των Τεμπών», δήλωσε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ραγκούσης, «η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ της Λάρισας είναι εξόφθαλμα παράνομη».

Μάλιστα, επικαλείται το ΦΕΚ, στο οποίο περιλαμβάνεται η μετάταξη του σταθμάρχη – ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά τη μαραθώνια απολογία του – που δημοσιοποίησε και το in, με μία σημαντική προσθήκη.

«Η μετάταξή του δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στις 30 Ιουνίου 2022», αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Και προσθέτει: «Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, μετατάχθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, σε κενή οργανική θέση του κλάδου Κυκλοφορίας, ειδικότητας Σταθμαρχών, με κωδικό 1645713805».

Όριο ηλικίας τα 48 έτη

Σε αυτό το σημείο, ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει ένα κρίσιμο στοιχείο, με το οποίο, όπως τονίζει, αποδεικνύεται η «παράνομη» μετάταξη του σταθμάρχη.

«Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία θέσεων του 1ου Κύκλου Κινητικότητας του 2022 (apografi.gov.gr) και συγκεκριμένα για την κάλυψη της θέσης με κωδικό 1645713805, ΔΕ Σταθμαρχών, ο ΟΣΕ απαιτούσε ρητώς κι εγγράφως, υποψήφιους με όριο ηλικίας έως 48 έτη!», σημειώνει ο Γιάννης Ραγκούσης. 

«Επομένως, εάν είχε τηρηθεί η νομιμότητα», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός, «ο συγκεκριμένος υπάλληλος που ήταν ηλικιακά πολύ μεγαλύτερος, δεν θα είχε μπορέσει να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση του Σταθμάρχη Λάρισας και δεν θα βρισκόταν να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα τη μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου».

«Το μόνο πλέον που απομένει να απαντήσει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι: ποιος πολιτικός-κυβερνητικός παράγοντας πίεσε και επέβαλε την παράνομη μετάταξη του μοιραίου Σταθμάρχη;», καταλήγει ο Γιάννης Ραγκούσης στη δήλωσή του..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: