11 Μαρτίου 2023

Άγνωστοι επιτέθηκαν στον Γ. Βαρουφάκη στα Εξάρχεια-Του έσπασαν τη μύτη


 Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 και τον χτύπησαν στο πρόσωπο. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, άγνωστοι πλησίασαν τον Γιάνη Βαρουφάκη στο εστιατόριο «Γιάντες» (σ.σ. βρισκόταν με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη) με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια». 

Ο ίδιος σηκώθηκε για να τους μιλήσει όμως αυτοί έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους απαντώντας με βία και ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Τραυματισμένος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Ανακοινώσεις

«Θρασύδειλη φασιστική επίθεση από προβοκάτορες τραμπούκους» χαρακτηρίζει το περιστατικό το ΜέΡΑ25 και ζητά να «προβληματιστούν από το επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι».

Δηλώνει την αποφασιστικότητα του καθώς «εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε» και καταλήγει: «Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δήλωσή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη.

«Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» υπογραμμίζει.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: