15 Μαρτίου 2023

Κορωνοϊός: Τέλος τα μέτρα – Καταργείται η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, εξαιρούνται οι δομές υγείας

 


«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων μετά από εισήγηση Πλεύρη - Από τέλος Μαρτίου σε ισχύ οι αλλαγές - Αίρεται η υποχρεωτικότητα των τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Τ ην τυπική λήξη της πανδημίας κορωνοϊού θα σημάνει στη χώρα μας η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) στο τέλος Μαρτίου για την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της λοίμωξης Covid-19.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση των υποχρεωτικών μέτρων που μας συνοδεύουν ακόμη και στοχεύουν κυρίως στην προστασία των ευάλωτων και των ηλικιωμένων έναντι του κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Θάνος Πλεύρης, έκανε τη σχετική εισήγηση στην Επιτροπή των ειδικών στη διάρκεια της συνεδρίασής της και αυτή έγινε αποδεκτή από τους επιστήμονες.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε όλους τους άλλους χώρους που ήταν μέχρι τώρα επιβεβλημένη η εφαρμογή της. Η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας θα παραμείνει ωστόσο για όλους όσους βρίσκονται και κινούνται μέσα στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές καθώς και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: