5 Μαρτίου 2023

Καραλής: «Αφιερωμένο το μετάλλιο σ' εμένα... »


Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, πρώτο σε επίπεδο ανδρών στην καριέρα του. Ο νεαρός άλτης αφιέρωσε το μετάλλιο στον εαυτό του, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, μετά την επιτυχία του αυτή, ενώ δεν ξέχασε ν' αναφερθεί στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

«Το πήραμε! Είναι κάτι που ήθελα πάντα, ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό. Από πέρυσι. Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να είμαι σε θέση να είμαι ξανά χαρούμενος. Το αφιερώνω σ' εμένα,» δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής και πρόσθεσε: «Είναι μία αρχή μιας μεγάλης καριέρας. Με τον πατέρα μου και τον Πομάσκι δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε μέρα. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει γι’ αυτό είμαι τόσο ήρεμος. Μπορούσα και το 5,85μ., αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Είμαι χαρούμενος για το μετάλλιο όμως. Τώρα αρχίζει η σοβαρή προπόνηση γιατί έβαλα παρακαταθήκη για πιο ψηλά. Είμαι αθλητής μεταλλίων που δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε μεγάλους αγώνες για να φέρνει μετάλλια στην Ελλάδα. Για τα Τέμπη δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω. Είναι ένα τραγικό γεγονός, τα μετάλλια που φέρνουμε εγώ και οι άλλοι αθλητές... καμία σημασία δεν έχουν μπροστά σε αυτό».

Εν συνεχεία σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, ο Καραλής επισήμανε: «Πρώτο μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος για αυτή τη στιγμή. Είμαι ευγνώμων για εμένα που δεν τα παράτησα ποτέ, που δούλεψα και πάλεψα τόσα χρόνια ειδικά πέρυσι που είχα περάσει παρά πολύ δύσκολα. Σκέφτομαι μήπως κάνω έναν ακόμη αγώνα στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα και μετά θα ξεκινήσουμε προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το βάθρο είναι γλυκό οπότε σίγουρα θέλω να το ξανά κάνουμε. Θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά και θα παλέψω για το καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να κυνηγήσω τις διακρίσεις και μεγάλα άλματα. Θέλω να γίνω ο πρώτος Έλληνας που θα περάσει τα 6,00 μέτρα».

Ο Καραλής πρόσθεσε: «Να ευχαριστήσω το πατέρα μου και τον προπονητή μου Χάρη Καραλή και τον Γιώργο Πομάσκι που ήταν και είναι συνοδοιπόροι μου σε όλο αυτό το ταξίδι που κάναμε. Από εδώ και πέρα ξεκινάει η σοβαρή προπόνηση. Οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ. Βοήθησαν ψυχικά, σωματικά στο τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, στον αγώνα. Άλλαξα πάρα πολύ σαν αθλητής και άνθρωπος».

Ο 24χρονος άλτης είπε στο τέλος: «Σε έναν αγώνα πάντα παλεύεις για το χρυσό μετάλλιο. Αν δεν έκανα την άκυρη στα 5,60 μ. μπορεί και να το έπαιρνα. Όμως δεν έχει καμία σημασία δε θέλω να σκέφτομαι. Πήρα το ασημένιο μετάλλιο και για εμένα είναι σαν χρυσό».
 

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: