17 Μαρτίου 2023

Διέφυγε στη Ρωσία η κατάσκοπος «Μαρία Τσάλα» που είχε εντοπιστεί στην Αθήνα από την ΕΥΠ


Τελικά η κατάσκοπος «Μαρία Τ.» που ήρθε από το κρύο, όπως θα το ήθελε ο σεναριογράφος των κατασκοπευτικών θρίλερ,  κατάφερε να διαφύγει στην πατρίδα της την Ρωσία, από τον περασμένο Ιανουάριο, πριν συλληφθεί από την ελληνική ΕΥΠ.

Προφανώς η διαφυγή της στην πατρίδα της ήταν και η αιτία της εσπευσμένης ανακοίνωσης από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες περί της επιτυχίας εντοπισμού και αποκάλυψης της δραστηριότητας της Ρωσίδας με το όνομα «Ιρίνα». Με λίγα λόγια «το πουλάκι είχε πετάξει». Το μείζον ερώτημα είναι πλέον να αποκαλυφθούν οι επαφές της «Ιρίνα» διότι προφανώς η FSB δεν την  «φύτεψε» στην Ελλάδα για διακοπές. 

Ποια είναι η «Ιρίνα»

Το πραγματικό της όνομα είναι «Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα», και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΥΠ, έχει ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018. Όσο βρισκόταν στην Αθήνα η  Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, η «Μαρία Τ.» όπως την αποκάλυψε η ΕΥΠ, η Μαρία Τσάλλα σύμφωνα με το όνομα που χρησιμοποιούσε από το 2018 στην Ελλάδα, η οποία διέφυγε για την πατρίδα της τη Ρωσία τον περασμένο Ιανουάριο, ζούσε στο Παγκράτι.

Η «Μαρία Τσάλλα» σύμφωνα με το όνομα που χρησιμοποιούσε στην Ελλάδα είναι παντρεμένη κι ο σύζυγός της που το έσκασε για την Βραζιλία ήδη από τις αρχές του 2023, είναι επίσης Ρώσος κατάσκοπος. Στη Βραζιλία δραστηριοποιείτο ως κατάσκοπος με τα στοιχεία «Daniel Campos», ενώ αποχωρώντας από την Ελλάδα δήλωσε ότι έφυγε με προορισμό τη Μαλαισία.

Η διαδικασία για να μεταμορφωθεί η Ρωσίδα «Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα» σε «Μαρία Τσάλλα», στοίχισε στο ρωσικό κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παρότι είναι παντρεμένη με τον Ρώσο συνάδελφό της, διατηρούσε παράλληλη σχέση και με έναν Έλληνα προκειμένου να τον έχει για κάλυψη.

Παράλληλά, η «Ιρίνα» διατηρούσε κατάστημα ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής, στην περιοχή του Παγκρατίου με την επωνυμία «Galazio Crochet&Knit», ή αλλιώς «Γαλάζιο», το οποίο βρίσκεται στην οδό Αρριανού 2.


Μετά τη φυγή της επικοινώνησε με τον σπιτονοικοκύρη του σπιτιού που διέμενε στον οποίο και πλήρωσε τα νοίκια που όφειλε, όπως και την υπάλληλό της με το όνομα «Κατερίνα»  στους οποίους ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, επικαλούμενη λόγους υγείας, που την ανάγκασαν να φύγει για τη Ρωσία. Στο σπίτι που διέμενε άφησε προσωπικά της αντικείμενα και ένα λάπτοπ, μέσω του οποίου ερευνάται εάν έκανε επικοινωνίες με συνδέσμους της στη Ρωσία..zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: