16 Μαρτίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 

Κατανοητό είναι ότι όταν είσαι στην Κυβέρνηση κάνεις τα αδύνατα -δυνατά για να παραμείνεις. Και επιδόματα θα δώσεις  και προσλήψεις θα κάνεις και με την ημερομηνία των εκλογών θα παίζεις. Ετσι είθισται να γίνεται σ' αυτήν κατά τα άλλα όμορφη χώρα.

***

Τώρα το να θέλεις να κάνεις επιμερισμό ευθυνών και να ψάχνεις σε βάθος δεκαπενταετίας για παραλείψεις των πολιτικών σου αντιπάλων και μάλιστα με παρέμβαση-υπόδειξη στην εισαγγελική αρχή, δεν τιμά τον πολιτικό μας πολιτισμό όσος κι αν απόμεινε.

***

Οταν ψάχνεις για συνένοχους, ακυρώνεις κάθε σου συγνώμη, κάθε ανάληψη ευθύνης και ψάχνεις εξιλέωση για το άγος που ιστορικά καταγράφηκε και θα σε βαραίνει.

***

Δεν είναι φυσικά πρωτόγνωρο το φαινόμενο, έχει ρίζες βαθιές, από τους χρόνους της αθηναϊκής Δημοκρατίας και ευδοκιμεί και στη σύγχρονη Ευρώπη υπό μορφή κατασκευασμένων σκανδάλων που αφορούν την πολιτική ακόμη και την προσωπική ηθική των αντιπάλων.

***

Τα Τέμπη είναι στην επικαιρότητα και θα είναι για πολύ καιρό ακόμη. Ζητείται άμεση και επείγουσα λύση, γιατί ως γνωστόν καραδοκεί και η παραγραφή. Τώρα θα μου πείτε, πώς είναι δυνατόν να μην έχουν παραγραφεί τα προ δεκαπενταετίας και να κινδυνεύσουν να παραγραφούν τα πρόσφατα, είναι ένα ερώτημα. Εχουν γνώση οι φύλακες.

***

Οσο για την περίφημη επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος, φυσικό είναι να αφήνει υπόνοιες συγκάλυψης, γιατί και ολιγομελής είναι και καθώς φαίνεται ανεπαρκής από ειδήμονες στη στελέχωση

***

Μην ξαφνιαστούμε αν στο τέλος δούμε κανένα πόρισμα ντροπής που θα υποτιμά για ακόμη μία φορά τη νοημοσύνη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: