7 Μαρτίου 2023

Ανδρέας Κούκος για τον Καποδίστρια: Οι μεγάλοι νεκροί πάντα ακούγονται .αρκεί να θέλεις και να μπορείς να τους ακούσεις

Μια υπέροχη, μοναδική και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Η σύγκρουση του Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα.

Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Δευτέρα 6-3-2023 στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου Κατερίνης οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μελέτης Νεώτερης & Σύγχρονης Ιστορίας «Ιωάννης Καποδίστριας» Νομικό & Ιστορικό Ανδρέα Κούκο.

Περισσότερα εδώ:

https://www.sxoligoneon.gr/index.php/fotografies-2016-2018/fotografies-2020-2200/fotografies-2022-2023/479-6-3-2023-andreas-koykos-i-sygkrousi-tou-kapodistria-me-ta-paradosiaka-koinonika-stromata-o-rolos-ton-megalon-dynameon

 

Ανδρέας Κούκος για τον Καποδίστρια:

  • Θα σηκώσω τον σταυρό του μαρτυρίου έως τέλους…(Απάντηση του Καποδίστρια στον μεγάλο ευεργέτη και φιλέλληνα Γαβριήλ Εϋνάρδο)
  • Πρώτα πρέπει μορφώσουμε Έλληνες και μετά να Ιδρύσουμε την Ελλάδα.
  • Τίς μέρες που έπεφτε το Μεσολόγγι το 1826 η Ρωσία και η Αγγλία διαπραγματεύονταν ημιαυτονομία του Ελληνικού κράτους.
  • Την ημέρα της δολοφονίας του 20 πληρωμένοι δολοφόνοι κυκλοφορούσαν στο Ναύπλιο, στην πλειοψηφία τους Έλληνες!
  • Οι μεγάλοι νεκροί, πάντα ακούγονται…αρκεί να θέλεις και να μπορείς να τους ακούσεις!

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13-3-2023 με τον ομιλητή ο οποίος θα έρθει από το Seatle των Ηνωμένων Πολιτειών Γενικό Ιατρό & Συγγραφέα Δρ. Pano Kroko – Churchill και θέμα: «Ο παππούς μου … sir Winston Churchill».

 

           Με εκτίμηση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: