12 Μαρτίου 2023

Στην κορυφή των ελληνικών νησιών η Κεφαλονιά – Τελευταία η Μύκονος


 Κι όμως συνέβη! Η κοσμοπολίτικη και διάσημη Μύκονος βρέθηκε στην τελευταία θέση των 10 καλύτερων ελληνικών νησιών, σύμφωνα με τους αναγνώστες του βρετανικού περιοδικού «Which?», που αποτελεί παράλληλα και εταιρεία ενημέρωσης καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από 1.000 αναγνώστες να βαθμολογήσουν τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά, σε διάφορους τομείς, από τις παραλίες και το φαγητό, μέχρι τη σχέση ποιότητας και κόστους.

Στην κορυφή βρέθηκε η Κεφαλονιά, η οποία ήταν η μόνη που έλαβε 5 αστέρια και στην κατηγορία παραλίες, αλλά και σε αυτήν του φαγητού. Τέσσερα αστέρια έλαβε για τη διαμονή και για τη σχέση ποιότητας και κόστους, ενώ τρία για τα αξιοθέατα και τα ψώνια.

Κεφαλονιά, Φισκάρδο

Χάρη σε αυτές τις βαθμολογίες, η Κεφαλονιά έκλεψε την πρωτιά από τη Λευκάδα, η οποία φέτος μοιράστηκε τη δεύτερη θέση μαζί με τη Σκιάθο, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 84%.

Λευκάδα, Νυδρί

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως η Μύκονος βρέθηκε στην τελευταία θέση της λίστας. Το κυκλαδίτικο νησί που προτιμούν κάθε χρόνο Έλληνες και ξένοι τουρίστες από όλο τον κόσμο, χαρακτηρίστηκε από τους αναγνώστες του «Which?», «πολυπληθής» και «ακριβή».

Επιπλέον ένας αναγνώστης συνέστησε να την επισκεφτεί κανείς off season.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κοσμοπολίτικο νησί στη σχέση ποιότητας και τιμής έλαβε μόλις δύο αστέρια.

Σκιάθος

Ελληνικά νησιά: Τα 10 καλύτερα, σύμφωνα με την έρευνα

«Αν σχεδιάζεις απόδραση σε ελληνικό νησί, έχετε πολλές επιλογές», σημείωσε ο Τζο Ρόουντς, εκ μέρους του «Which?», επισημαίνοντας πως κάθε ελληνικό νησί έχει «τον δικό του χαρακτήρα και κρυμμένους θησαυρούς για να ανακαλύψεις».

«Η Κεφαλονιά, η Σκιάθος και η Λευκάδα, που βρέθηκαν φέτος στην πρώτη τριάδα, είχαν υψηλή βαθμολογία στην κατηγορία ‘γαλήνη και ηρεμία’. Η Μύκονος, που λατρεύει τα πάρτι, ήταν τελευταία στη λίστα μας, καθώς οι επισκέπτες έκριναν ότι έχει πάρα πολύ κόσμο και υπερβολικά υψηλές τιμές», συμπλήρωσε.

Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με το «Which?»

– Κεφαλονιά 85%

– Λευκάδα 84%

– Σκιάθος 84%

– Κρήτη 83%

– Κέρκυρα 82%

– Κως 80%

– Ζάκυνθος 79%

– Ρόδος 78%

– Σαντορίνη 73%

– Μύκονος 55%  .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: