9 Μαρτίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


 Η έρευνα για τα Τέμπη προχωρά. Φιλοκυβερνητική εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο πως δύο σιδηροδρομικοί είχαν αποσπαστεί στα γραφεία του Τσίπρα κι ενός υπουργού. Οταν λέμε ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος το εννοούμε.

***

Αλλη εφημερίδα προχωράει ακόμη περισσότερο. Δύο σταθμάρχες επί Σύριζα ήταν πάνω από 62 ετών. Εδώ η έρευνα έφτασε στο κόκκαλο.

***

Επειδή χωρίς τρένα δε γίνεται και οι απεργίες που γίνονται μάλλον διευκολυντικές είναι παρά ουσιαστικές και ενόψει της κυβερνητικής κωλυσιεργίας ( καθόλου άσχημα για εκλογές το Σεπτέμβρη) παίρνω το θάρρος να προτείνω κάποια μέτρα επανακυκλοφορίας των τρένων.

***

Οχι μη περιμένετε να σας πω κάτι ωμό, ας πούμε να μπαίνει σε κάθε intercity μαζί με το μηχανοδηγό ένας υπουργός ή μαζί με τον προαστιακό ένας αντινομάρχης.

***

 Εχω κατά νου άλλα μέτρα. Πριν τα επιβατικά βαγόνια να τοποθετηθούν τρία σκευοφόρα σαν ασπίδες σε περίπτωση σύγκρουσης.

***

Το κυλικείο να μεταφερθεί στο μέσον της αμαξοστοιχίας, γιατί αν πάει πίσω δεν ξέρεις τι σου γίνεται, έρχεται κανένα ασημένιο βέλος και εξαϋλώθηκες.

***

Οι σταθμάρχες για να επικοινωνούν να γίνουν φίλοι στο FB μεταξύ τους και να απαγορεύεται ρητώς και διά ροπάλου η εκτέλεση κάθε σωματικής τους ανάγκης εν ώρα υπηρεσίας.

***

Η εκδοση εισιτηρίων να γίνεται μόνο ηλεκτρονικά με όνομα, ΑΦΜ, ΑΔ ταυτότητας, ΑΜΚΑ, Διεύθυνση, ταχυδρομικό κώδικα για παν ενδεχόμενο.

***

Είναι οπισθοδρόμηση να βγάζουμε εισιτήρια ακόμη από το γκισέ του ΟΣΕ. Τίποτε πια χειροκίνητο, σε μια εποχή που όλα λειτουργούν στη χώρα μας ηλεκτρονικά, τράπεζες, εφορίες,πληρωμές, μεταβιβάσεις, πλειστηριασμοί.

***

Κι αν όλα τα μέτρα δεν αποδώσουν βραχυπρόθεσμα ας στείλει μια επιστολή ο Κυριάκος στον Ντογιάκο και να του υποδεικνύει πότε πρέπει να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος, τουλάχιστο μετά τις εκλογές, μην έχουμε καμιά στραβή ακόμη και καταντήσουμε με πρωθυπουργό άνεργο και Αδωνι να ξαναπουλάει  βιβλία.

***

Οχι, δεν είναι ντροπή να πουλάει ο Αδωνις βιβλία. Είναι ντροπή για τα βιβλία να τα πουλάει ο Αδωνις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: