21 Μαρτίου 2023

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Τζιόκα


“ΤZIOKAΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ”. Με αυτό το σημαντικό εικαστικό γεγονός, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης υποδέχεται φέτος την «πολιτιστική άνοιξη» σε έναν διάλογο με το σπουδαίο έργο του καταξιωμένου Κατερινιώτη ζωγράφου, από τους πιο δημιουργικούς και αναγνωρισμένους της γενιάς του. Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία φίλων της τέχνης & του πολιτισμού έγιναν χτες το βράδυ, στους κατάμεστους χώρους της Αστική Σχολής.


Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, απεύθυνε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης, Γιάννης Νταντάμης, ο οποίος τόνισε: «Στον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που διαχρονικά συμμετέχουμε στη διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων, όπου φθασμένοι και καταξιωμένοι δημιουργοί, παρουσιάζουν το πολυσχιδές έργο τους. Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και χαρά, που παρουσιάζουμε στο κοινό τον πλούτο της 50χρονης δημιουργικής διαδρομής του Γιώργου Τζιόκα. Ευχαριστούμε από καρδιάς και συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στο άρτιο αυτό αποτέλεσμα, το οποίο τιμά την πολύχρονη πολιτιστική διαδρομή του καλλιτέχνη. Προσκαλώ τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού να επισκεφτούν την έκθεση στην Αστική Σχολή» .

Την έκθεση προλόγισε, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Μπίντας, ο οποίος αναφέρθηκε στους πιο σημαντικούς σταθμούς στην 50χρονη διαδρομή του καλλιτέχνη, στις σπουδαίες συνεργασίες του με τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Ρίτσο, στην πηγή έμπνευσής του, στην τεχνοτροπία κ.α.

Εμφανώς συγκινημένος ο κος Τζιόκας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που του δόθηκε η δυνατότητα να εκθέσει όλη αυτή τη διαδρομή του στην Κατερίνη. Όπως σημείωσε: «Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Γιάννη Νταντάμη, τον Θανάση Μπίντα που περιέγραψε μοναδικά «εικόνες» της τέχνης μου και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της έκθεσης». 


Ο δημιουργός - όπως ανέφερε - ταυτίζεται απόλυτα με το ρητό «ο καθείς εφ' ω ετάχθη», ενώ κάλεσε το κοινό να βιώνει αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας. «Σε αυτό επιμένω πάρα πολύ. Παντού συμβαίνουν πράγματα. Όχι μόνο στην Αθήνα. Αρκεί να μπορούμε να τα δούμε» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 05 Απριλίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά 10 έως 13:00 & 18:00 έως 21:00.





Δεν υπάρχουν σχόλια: