1 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Δεν λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας» καταγγέλλει ο Πρόεδρος των Μηχανοδηγών

 

Καταγγελίες από τον πρόεδρο των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια, μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

«Ήταν μετωπική σύγκρουση με υψηλότατες ταχύτητες. Στην περιοχή δεν λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας, τα φωτοσήματα, η τηλεδιοίκηση και έχουμε αυτές τις εικόνες που βλέπετε» είπε στην εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” του OPEN ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Μηχανοδηγοί).

«Αν δουλεύαν τα συστήματα και τα φωτοσήματα, θα σταματούσαν τα τρένα σε απόσταση μεταξύ τους. Τα συστήματα δεν λειτουργούν και τα τρένα δεν έπρεπε να βρεθούν στην ίδια γραμμή. Δεν μπορεί να το φανταστεί ανθρώπινος νους αυτό που έγινε. Είναι αδιανόητο δυστύχημα», τόνισε.

Εξήγησε ότι η γραμμή είναι διπλή: το ένα τρένο κατέβαινε, το άλλο ανέβαινε, όμως βρέθηκαν στην ίδια γραμμή, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν. Ερωτηθείς εάν πιθανολογεί πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, είπε: «Ανθρώπινο λάθος χωρίς να λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας. Αν λειτουργούσαν, θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα».

O κ. Γενιδούνιας ανέφερε πως υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση στο δρομολόγιο της επιβατικής αμαξοστοιχίας γιατί είχε καταγραφεί νωρίτερα ένα πρόβλημα στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου. Συγκεκριμένα, υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στο καλώδιο ηλεκτροκίνησης.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: