2 Μαρτίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 

Σκοτείνιασαν τα Τέμπη, ο κάμπος, ο Ολυμπος, όλη η Ελλάδα. Στα μαύρα ντύθηκε ο Παρθενώνας. Ενα μεγάλο ΓΙΑΤΙ από χείλη σε χείλη για την ανείπωτη συμφορά.

***

Στο ΓΙΑΤΙ απαντάει από καρδιάς η γενναία επιστολή παραίτησης του υπουργού υποδομών και βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή. Μια συγνώμη εκ μέρους όλου του πολιτικού συστήματος για τα διαχρονικά λάθη και παραλείψεις πολλών δεκαετιών.

***

Μια πληγή που θα μείνει ανοιχτή και δεν πρόκειται φυσικά να κλείσει ποτέ ούτε με την παραίτηση υπουργού ούτε με τις επισκέψεις των αξιωματούχων ούτε με τις αποζημιώσεις που άρχισαν να τάζουν ανερυθρίαστα από την πρώτη στιγμή.

***

Η επικρατούσα στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο κατά τα περασμένα χρόνια άποψη ότι οι σιδηρόδρομοι και οι τηλεπικοινωνίες και ζημιογόνες ακόμη, θα πρέπει να είναι υπό κρατικό έλεγχο, καταρρίφθηκε από τη φιλελεύθερη λαίλαπα περί ιδιωτικοποιήσεων που έπεσε στις κοινωνίες ως ο καλός Σαμαρείτης - λυτρωτής.

***

Είδαμε και ζήσαμε από κοντά τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων από την Ιταλική Ferrovie. Αρκέστηκε σε μια επίδειξη με το "ασημένιο βέλος" και λόγω ακαταλληλότητας υποδομών, άρχισε να ζητάει επιδοτήσεις και να επαναφέρει σε λειτουργία το χειροκίνητο και δια βοης σύστημα εποχής Τρικούπη.

***

Στην εποχή Πιερρακάκη που όλα γίνονται ηλεκτρονικά, που και να βήξεις ακόμη πρέπει να μπεις στο Internet, κατάντησαν τριτοκοσμικό τον ΟΣΕ και τον άφησαν στο έλεος κάποιων άλλων επενδυτών που έπρεπε κι αυτοί να πάρουν κομμάτι απ' την πίτα που μοιράστηκαν οι καλοί μας σύμμαχοι.

***

Δεν είναι βέβαια ώρα κριτικής για επιμέρους κακούς χειρισμούς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί θα μπλέξουμε πάλι σε μια ατελείωτη πολιτικολογία, όπου ο καθένας ακόμη κι αυτό το τραγικό φονικό δυστύχημα θα το βλέπει απ' την δική του οπτική γωνία.

***

Το intercity δεν έφτασε ποτέ στην Κατερίνη ούτε στη Θεσσαλονίκη. Κάποιες ψυχές με φτερά αγγέλων ξεκίνησαν για το μεγάλο ταξίδι...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: