29 Απριλίου 2023

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα ονόματα των συλληφθέντων για την υπόθεση Καραϊβάζ


Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα ονόματα των συλληφθέντων για την υπόθεση Καραϊβάζ

Zougla Newsroom

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής έσκασε ως γνωστόν η είδηση περί συλλήψεως δύο αδερφών με τα αρχικά Ι.Λ. και Ε.Λ. οι οποίοι εμπλέκονται στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι τις συλλήψεις ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, και όχι όπως συνηθίζεται η ηγεσία της αστυνομίας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ενέργειες στο χώρο της δημόσιας τάξης προσομοιάζουν περισσότερο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής παρά σε πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη.

Το περίεργο είναι ότι τα ονόματα των συλληφθέντων ή τουλάχιστον τα αρχικά τους ήταν γνωστά στην δημοσιογραφική πιάτσα εδώ και δέκα ημέρες.

Αμέσως μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο του κ. Θεοδωρικάκου αποκαλύφθηκαν τα αρχικά των συλληφθέντων και στην συνέχεια από ένα και μόνο σάιτ αποκαλύφθηκαν και τα πλήρη ονόματά τους. Πρόκειται για τους Γιάννη και Σωτήρη Λάλα.

Αμέσως όπως ήταν φυσικό τα ονόματα εμφανίστηκαν σε όλο το φάσμα του ελληνικού ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού τύπου. Μια ώρα αργότερα το σάιτ που είχε πρωτοδημοσιεύσει τα ονόματα αυτά τα απέσυρε και επανήλθε μόνο στα αρχικά και τις ηλικίες τους αφήνοντας την δημοσιογραφική πιάτσα... «ορφανή».

Τι να συνέβη άραγε;

Είναι προφανές πως τα ονόματα που αποκαλύφθηκαν είναι τα πραγματικά. Είναι προφανέστερο ότι τα πάντα γύρω από την δημοσιοποίηση των συλλήψεων ήταν άριστα προετοιμασμένα. Ελπίζουμε η δικογραφία η οποία αναγκαστικά θα έρθει κάποια στιγμή στο φως της δημοσιότητας να απαντήσει στα προαναφερθέντα κρίσιμα ερωτήματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: