8 Μαΐου 2023

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0

 


Ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον Παναθηναϊκό και με γκολ του Ρέαμπτσιουκ πήρε τη νίκη με 1-0 – Επαιξε για την ιστορία του, τη φανέλα του και τον κόσμο του, υποχρεώνοντας το Τριφύλλι σε 13 «πέτρινα» χρόνια και βάλε…

Εκλεισε στόματα ο Ολυμπιακός για μια ακόμα φορά. Παίζοντας για την ιστορία του, τη φανέλα του και τον κόσμο του, επικράτησε του Παναθηναϊκού στο άδειο λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και στέρησε ουσιαστικά το πρωτάθλημα από το Τριφύλλι.

Οι Ερυθρόλευκοι τα έδωσαν όλα και χάρη στο γκολ του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ (63’) πήραν τη νίκη, με τον Παναθηναϊκό να αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και να βρίσκεται πλέον στο -3 από την ΑΕΚ, που νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Αρη με ανατροπή 2-1.

Όλα αυτά μια αγωνιστική πριν το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή να υποδέχεται τον Αρη και η ΑΕΚ τον Βόλο στην Opap Arena. Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν κάνει χάρες σε κανέναν και παίζει όλα τα παιχνίδια για τη φανέλα της και τον κόσμο της, θα παίξει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που θα κρίνει την τρίτη θέση. Με νίκη ή ισοπαλία οι Ερυθρόλευκοι θα βγουν τρίτοι, με τον Δικέφαλο του Βορρά να θέλει μόνο νίκη απέναντι στους Πειραιώτες.

Ο Ζοσέ Ανιγκό ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Χουάνγκ και Σαμασέκου ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ και Φορτούνη στα δύο άκρα και τον Σεντρίκ Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη, παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι στο τέρμα και τους Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σάρλια και Σάντσες στην άμυνα. Οι Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Παλάσιος και Μπερνάρ στα δύο άκρα και τον Σπόραρ στην επίθεση.

Ευκαιρίες με τον Χουάνγκ

Το πρώτο δεκάλεπτο στο φαληρικό γήπεδο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να απειλεί πρώτος στο 12’. Ο Μπακαμπού έκλεψε, έδωσε στον Φορτούνη, αυτός έστρωσε στον Χουάνγκ, ο Νοτιοκορεάτης μέσος σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (15’) ο Μπιέλ δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε, όπως και ο Τζολάκης στο 17’ το σουτ του Μπερνάρ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν και πάλι με τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ.

Ο Νοτιοκορεάτης μέσος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σάντσες και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Μπρινιόλι. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο τελευταίο 15άλεπτο η μπάλα παιζόταν κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι είδος προς… εξαφάνιση. Στο 40’ ο Μπιέλ βρέθηκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού και έκανε το φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το τελευταίο σφυριγμα του Φέλιξ Μπριχ στο πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0.

Δοκάρι με τον Εμβιλά

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ανιγκό έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Γάλλο να βάζει τον Ελ Αραμπί αντί του Μπακαμπού, που είχε τραυματιστεί σε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, στην οποία συγκρούστηκε με τον Χουάνγκ. Στο 48’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 50’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Εμβιλά. Ο Γάλλος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι.

<br />

Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Τσέριν. Ο Σλοβένος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Χουάνγκαρ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 62’ ο Ανιγκό έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, με τον Βρουσάι αντί του Μπιέλ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιοβάνοβιτς απάντησε με τους Ιωαννίδη και Μαντσίνι αντί των Σπόραρ και Παλάσιος.

Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ και 1-0

Στο 68’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ! Ο Φορτούνης άνοιξε ωραία στον Ροντινέι, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μολδαβός μπακ ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (72’) ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μπερνάρ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τζολάκη. Μετά τη φάση του Βραζιλιάνου, ο Γιοβάνοβιτς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Κώτσιρα και Κλαϊνχάισλερ να παίρνουν τις θέσεις των Σάντσες και Πέρεθ. Ο Ανιγκό απάντησε στο 75’ με τους Κασάμι και Ραμόν αντί των Φορτούνη και Χουάνγκ.

Στο 77’ και στο 78’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι απέκρουσε. Στην πρώτη ο Ιταλός έδιωξε σε κόρνερ μετά το άτσαλο διώξιμο του Μάγκνουσον, που παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού απέκρουσε το εντυπωσιακό τακουνάκι του Βρουσάι.

Στο τελευταίο 10άλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισοφαρίσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 90+4’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, μετά την αποβολή του Ραμόν για πάτημα στον Σάρλια. Μια κόκκινη που δόθηκε μετά τη χρήση του VAR, με τους Πράσινους στο 90+6’ να απειλούν με τον Κλαϊνχάισλερ. Ο άσος του Τριφυλλιού έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0 και να κλείνει για μια ακόμα φορά στόματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ (75′ Κασάμι), Σαμασέκου, Φορτούνης (76′ Ραμόν), Μπιέλ (63′ Μπιέλ) και Μπακαμπού (46′ Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79′ Πούχατς), Σάρλια, Μάγκνουσον, Σάντσες (73′ Κώτσιρας), Ρούμπεν (73′ Κλεϊνχέϊσλερ), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρντ, Παλάσιος (66′ Μαντσίνι) και Σπόραρ (66′ Ιωαννίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: