8 Μαΐου 2023

Τουλάχιστον 20 νεκροί από ανατροπή πλεούμενου στην Ινδία


Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πλεούμενο που μετέφερε τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, αναποδογύρισε στην πολιτεία Κεράλα (νοτιοανατολική Ινδία) χθες Κυριακή, σύμφωνα με τις αρχές και δημοσιεύματα του Τύπου.

Έχουν ανασυρθεί είκοσι νεκροί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India και το πρακτορείο ειδήσεων PTI. Η εφημερίδα Indian Express από την πλευρά της έκανε λόγο για 18 νεκρούς.

«Με θλίβει η απώλεια ανθρωπίνων ζωών εξαιτίας του ναυτικού δυστυχήματος στη Μαλαπούραμ στην Κεράλα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων», ανέφερε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι μέσω Twitter, υποσχόμενος αποζημιώσεις στους πλησιέστερους συγγενείς των θυμάτων.

Το δυστύχημα έγινε στην Τάνουρ, παραθαλάσσια πόλη στην περιφέρεια Μαλαπούραμ, στην Κεράλα. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Στην πλειονότητά τους, τα θύματα ήταν παιδιά σε διακοπές από το σχολείο, δήλωσε ο Β. Αμπντουραχιμάν, υπουργός Αθλητισμού στην πολιτεία Κεράλα, που ανέλαβε τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης. Πάνω στο πλοίο βρίσκονταν πάνω από τριάντα άνθρωποι όταν αναποδογύρισε.

Τέσσερις άνθρωποι, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, διευκρίνισε ο κ. Αμπντουραχιμάν στο PTI.

Επιζήσαντες είπαν σε ινδικά ΜΜΕ ότι πολλοί επιβάτες δεν φόραγαν σωσίβια.

Ο λόγος που αναποδογύρισε το πλεούμενο παραμένει για την ώρα άγνωστος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: