16 Μαΐου 2023

Το 5 ο ΓΕΛ. Κατερίνης στην 13 η Διεθνή Μαθητική Εβδομάδα!!!


Οι μαθητές του 5 ου ΓΕΛ Κατερίνης Δεληγιάννη Αναστασία, Ντρούφλια Δήμητρα, Πιπερίδου Μαρία και Φλουρής Γεώργιος μάς έκαναν περήφανους παρουσιάζοντας τις ερευνητικές εργασίες τους στο πλαίσιο της διοργάνωσης για τους κβαντικούς υπολογιστές και κβαντική νοημοσύνη, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, ώρες 16:00-19:30  στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ (Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός).

 

Με κοπιαστική προσπάθεια και μελέτη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο τους, με την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση των καθηγητών τους, Πάντζαλη
Στυλιανή και Γράμπα Αντώνιος καθώς και του σύμβουλου των μαθηματικών Ευαγγελόπουλου Αναστάσιου, τα παιδιά πραγματοποίησαν μία εξαιρετική παρουσία.
 

Το θέμα της φετινής Μαθηματικής Εβδομάδας ήταν «Μαθηματικά και Νοημοσύνη» και οι εργασίες των μαθητών ανέδειξαν αυτό που υποστηρίζεται από πολλούς ότι ουσιαστικά τα μαθηματικά και οι
εφαρμογές τους είναι η βάση της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, με συνέπεια να είναι μεγάλη η συμβολή τους στην ανάπτυξη του πολιτισμού.

 

Την εκδήλωση πραγματοποίησε το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ και το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Στην παρουσίαση της πρωτοποριακής διδασκαλίας της κβαντικής πληροφορίας στη Μέση εκπαίδευση, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, συμμετείχαν 119 μαθητές από 21 σχολεία της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης, συνεργάστηκαν 20 μαθηματικοί από τη Μέση εκπαίδευση, τρεις Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, τρεις υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, δύο καθηγητές από το Τμήμα Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και δύο καθηγητές από το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: