16 Μαΐου 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ , ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ - Ε.Π.Μ.

 


Στα πλαίσια των "Εαρινών Ημερών Μουσών" της Εστίας Πιερίδων Μουσών πραγματοποιήθηκε σήμερα  Δευτέρα 15 Μαίου στην Εκάβη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και το διευθυντή της κ. Γεώργιο Μακρή, η ενημερωτική διάλεξη με θέμα τη σπουδαιότητα της διατροφής κατά την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων.

 
Αδιαμφισβήτητα, οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική αλλά και στρεσογόνο περίοδο για όλους τους τελειόφοιτους μαθητές που πολλές φορές είναι συνυφασμένη με την απότομη αύξηση ή μείωση βάρους, την πυροδότηση διατροφικών διαταραχών καθώς και σημαντικών αλλαγών στον τρόπο ζωής. 
Ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος  κ. Παντελής Μπητόπουλος και η Ψυχολόγος Α.Π.Θ. - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια κα. Ελένη Ρίντου, διαφώτισαν γονείς και μαθητές σε ό,τι αφορά τους παράγοντες για την καλύτερη δυνατή απόδοση στο διάβασμα και την επιτυχία προς το δρόμο για το πανεπιστήμιο. 
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπητόπουλος τόνισε πως η απόδοση των μαθητών δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά διαβασμένοι είναι, αλλά βασίζεται και σε μια σωστή, πλήρη και ισορροπημένη διατροφή. Ανέλυσε τις γενικές αρχές που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τις συνήθειες διατροφής των μαθητών στην καθημερινότητά τους όπως το καλό πρωινό, τον αριθμό των ημερήσιων γευμάτων, τη σωστή ενυδάτωση, το ρόλο των θρεπτικών ουσιών των τροφίμων, της σοκολάτας και των πολυβιταμινών, καθώς και για τη διατροφή την προηγούμενη και την ημέρα των εξετάσεων. Τέλος, ο κ. Μπητόπουλος ανέδειξε το πρόβλημα της εφηβικής παχυσαρκίας, έδωσε συμβουλές κι αποκάλυψε μυστικά διατροφής, τονίζοντας το ρόλο της Μεσογειακής διατροφής, της άσκησης και του σωστού ύπνου στην καλύτερη διαχείριση του άγχους και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των μαθητών.
 
 
Για τη διαχείριση του άγχους κατά την περίοδο των εξετάσεων, η κα. Ρίντου μέσα από μια  ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσέγγιση, ανέπτυξε το πρόβλημα του άγχους στην παιδική κι εφηβική ηλικία, εξήγησε πότε το άγχος γίνεται πρόβλημα και πρότεινε τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την ιδαίτερα ευαίσθητη αυτή περίοδο.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση κι ευχήθηκαν στα παιδιά και τους γονείς καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους, οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Σάββας Χιονίδης και κα. Μαρία Μίχου.
Επίσης, θα θέλαμε για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Μακρή για την εξαιρετική κι αγαστή συνεργασία του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: