17 Μαΐου 2023

"Η ΝΔ στήριξε τις γυναίκες με πολιτικές και έργα"


Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της ΝΔ η πολιτική είναι και γυναικεία υπόθεση με τη διττή σημασία:πολιτική με τη συμμετοχή των γυναικών, αλλά και πολιτική υπέρ των γυναικών.
Αυτά τα 4 χρόνια, η ΝΔ υλοποίησε μία σειρά σημαντικών πολιτικών υπέρ των γυναικών και στάθηκε δίπλα στις γυναίκες στην πράξη. Στο τομέα της απασχόλησης, μέσα σε 4 χρόνια μειώθηκε δραστικά η
ανεργία των γυναικών, ενώ πολλαπλασιάστηκε η συμμετοχή τους σε διευθυντικές θέσεις. Θεσπίστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία, κέντρο καινοτομίας για γυναίκες, ενώ
δημιουργήθηκε και το αυτοτελές τμήμα στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία. Στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας θεσπίστηκε τηλεφωνική γραμμή SOS, το κουμπί πανικού, συμβουλευτικά κέντρα, ξενώνες φιλοξενίας, , αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, και η ιστοσελίδα ΜeΤoo.

Στον τομέα της δημογραφικής πολιτικής και οικογένειας διευρύνθηκε ο αριθμός θέσεων και οι επιδοτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και εφήβους.
Θεσπίστηκαν οι νταντάδες της γειτονιάς σε πιλοτικό στάδιο, ενώ  επεκτάθηκε το ωράριο λειτουργίας στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και σχολεία.

Στη δημόσια υγεία, θεσπίστηκε το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών Φώφη Γεννηματά και διασφαλίστηκαν περισσότερα δικαιώματα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Στη ΝΔ πιστεύουμε στην ισότητα των δύο φύλων. Η κοινωνία οφείλει όχι μόνο να προστατεύει τις γυναίκες, αλλά και να τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική,
επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Μέσα σε 4 χρόνια επιτύχαμε πολλά, την επόμενη τετραετία μαζί με τη συμβολή των γυναικών μένουν να διεκδικηθούν και να κατακτηθούν ακόμη περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: