9 Μαΐου 2023

Νίκος Παπανδρέου: Προτεραιότητες των Σοσιαλιστών η άμβλυνση των ανισοτήτων και η επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία

Νίκος Παπανδρέου: Προτεραιότητες των Σοσιαλιστών η άμβλυνση των ανισοτήτων και η επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία
  • Την θέση του Νίκου Ανδρουλάκη πήρε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Παπανδρέου και στις πρώτες του δηλώσεις σημείωσε ότι στόχος των Σοσιαλιστών είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων. 

     «Αναλαμβάνω σήμερα στο Στρασβούργο και ενώνω τη φωνή μου με τις Προοδευτικές Δυνάμεις της Ευρώπης. Πρώτες προτεραιότητες της Ευρώπης και εμάς των Σοσιαλιστών πρέπει να είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων, η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, η επίλυση του πόλεμου στην Ουκρανία, η διαχείριση της μετανάστευσης και το δημοκρατικό έλλειμμα που αποτελούν μεγάλες απειλές για την Ευρώπη» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

    Ο κ. Παπανδρέου είναι Μέλος στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

    Επιπροσθέτως, ο Νίκος Παπανδρέου είναι τακτικό μέλος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων και την Υποεπιτροπή Ασφάλειας και ‘Αμυνας.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, την Επιτροπή Αλιείας και Eιδική Eπιτροπή για τις εξωτερικές παρεμβάσεις συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης, σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τέλος, είναι τακτικό μέλος στην:

    *Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ -Λατινικής Αμερικής

    *Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ και αναπληρωματικό μέλος στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur).

Δεν υπάρχουν σχόλια: