16 Μαΐου 2023

Βαρουφάκης: «Μας κυβερνάει μια μαφία που πλουτίζει από τη φτωχοποίηση του λαού»


Πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα «δεν έχει καπιταλισμό, ολιγαρχία έχει».

Λέγοντας ότι στόχος είναι στις επερχόμενες εκλογές «να γίνει πρώτη φορά ρήξη» ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη, Γιάννης Βαρουφάκης που μιλώντας σε συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στην εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, «αυτές τις μέρες, θυμήθηκα κάτι που είπε ο Μαχάτμα Γκάντι: "Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς"». Και πρόσθεσε:

«Το 2019 μας αγνοούσαν. Δεν τους πέρασε, μπήκαμε στη Βουλή. Σε αυτές τις εκλογές, προσπάθησαν να μας κοροϊδέψουν, με ανοησίες του τύπου "πόσες Δήμητρες το σουβλάκι." Ούτε αυτό τους πέρασε, ο λαός γνωρίζει την αξία των προτάσεών μας. Και τώρα μας πολεμούν: τα κανάλια της ολιγαρχίας, με μπροστάρη τον κ. Μαρινάκη, μας μποϋκοτάρουν. Φοβούνται τη δύναμη των ιδεών μας, την ανατρεπτική ισχύ των ριζοσπαστικών προτάσεών μας. Εμείς συνεχίζουμε, γιατί ξέρουμε ότι η επόμενη φάση είναι αυτή της νίκης!».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού: «Η Ελλάδα δεν έχει καπιταλισμό, ολιγαρχία έχει. Μας κυβερνάει μια μαφία, η οποία πλουτίζει από τη φτωχοποίηση της χώρας και του λαού μας, είτε με τους εργολάβους, με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, με τις ιδιωτικοποιήσεις της κακιάς ώρας, με την αγορά των κόκκινων δανείων από αρπακτικά ταμείων του Delaware και των Cayman Islands», τόνισε.

«Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι μας θα κάνουμε πάρτι όταν φύγει ο Μητσοτάκης από το Μαξίμου; Φυσικά και το θέλουμε. Αλλά είμαστε κόμμα της Αριστεράς, δεν επιτρέπεται να αρκεστούμε στην ήττα του Μητσοτάκη: πρέπει να πατάξουμε όλο το δίκτυο διαπλοκής και διαφθοράς της οποίας την αισχροκέρδεια στηρίζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αν δεν καταργηθεί ο Ηρακλής, το Χρηματιστηριο Ενέργειας, το Υπερταμείο, δε θα δούμε ποτέ προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν μας λένε να πάμε μετά τις 21 Μαΐου να μιλήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία μας λένε να σας πούμε ψέματα. Να κάνουμε έναν όμορφο προεκλογικό αγώνα που επιστρέφει την ελπίδα με τις θέσεις και τις πολιτικές μας, με τη στάση μας ενάντια στη συγκυβέρνηση χωρίς πρόγραμμα, και να πάμε και να κάνουμε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και να μην κάνει τίποτα από αυτά που σας λέγαμε. Δε σφάξανε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε και τους υποψήφιους με το κόμμα στο νομό Ηρακλείου: Μάριο Διονέλλη, Δημήτρη Ζωγραφάκη, Φωτεινή Κουτράκη, Γεώργιο Κριαράκη, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Γιώργο Λογιάδη, Αποστόλη Λουλουδάκη, Δομινίκη Μπάρνεϋ – Μαθιουδάκη, Γιώργο Μπούγια, Ειρήνη Χαρωνίτη, Κατερίνα Χατζάκη.

 efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: