15 Ιουνίου 2023

Ναυάγιο στην Πύλο: Τουλάχιστον 6 διακινητές ανάμεσα στους διασωθέντες

Τουλάχιστον έξι φαίνεται πως είναι οι διακινητές ανάμεσα στους 104 διασωθέντες από το ναυάγιο στην Πύλο.
Αυτό προκύπτει τουλάχιστον για την ώρα από τις πρώτες αναφορές που έχουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος από τους μετανάστες που ήταν πάνω στο αλιευτικό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε.

Στις έρευνες λαμβάνει μέρος και η ΕΥΠ για να συνδράμει στο έργο των Λιμενικών.
Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Στο μεταξύ, άκαρπες ήταν οι έρευνες που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Από τις 6:30 το πρωί σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, στην εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” στο ΟΡΕΝ.

Λίγο πριν από τις 23:00 πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μεταφέροντας σορούς. Τουλάχιστον 79 νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο του αλιευτικού στο οποίο είχαν επιβιβαστεί μετανάστες.

Διασώθηκαν 104 άνθρωποι. Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν κυρίως 6 παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού.

Έχει ενεργοποιηθεί το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών θα συλλέξει δείγματα DNA από τους νεκρούς και από τους επιζώντες για την ταυτοποίηση.

Σ.Μ.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: