10 Ιουνίου 2023

«Το ΠΑΣΟΚ αγκαλιάζει γνήσια τις αγωνίες της μεσαίας τάξης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Τρίπολη

Στην Τρίπολη μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που συνεχίζει τον διμέτωπο ενάντια σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ,  αναφερε ξανά ότι η χώρα χρειάζεται μία αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διεκδικώντας αυτό το ρόλο για την «πράσινη» παράταξη.

Παράλληλα, κρατάει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της Υγείας, διαμηνύοντας πως μόνο το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε το ΕΣΥ μπορεί και να το αναμορφώσει.


Με αναφορά στον «μεγάλο Έλληνα, Κρητικό και δημοκράτη», Γιάννη Μαρκόπουλο, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 84 ετών, ξεκίνησε την ομιλία του στην Τρίπολη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στις προηγούμενες εκλογές έγινε ένα πρώτο βήμα αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο δυνατό και πιο ενωμένο. Το κίνημά μας αγκαλιάζει γνήσια της αγωνίες της μεσαίας τάξης» ανέφερε.

«Εμείς θα αναγεννήσουμε το ΕΣΥ με αύξηση μισθών στους υγειονομικούς»

«Είδαμε τις τελευταίες μέρες μπαράζ δηλώσεων για το ΕΣΥ. Στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη είπε ότι η επένδυση στο ΕΣΥ είναι πολυτέλεια. Δεν είναι πολυτέλεια το ΕΣΥ να είναι δίπλα στον πολίτη και δεσμεύομαι ότι το ΠΑΣΟΚ θα το κάνει» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερθείς στις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, που ξεσήκωσαν αντιδράσεις.

«Μόνο εμείς και η Βουλγαρία πληρώνουμε το μεγαλύτερο κόστος στην υγεία στα Βαλκάνια. Εμείς θα αναγεννήσουμε το ΕΣΥ» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας για την υποστελέχωση των δομών Υγείας.  «3.500 χειρουργεία είναι σε αναμονή στο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης» είπε δίνοντας ένα από τα «εκατοντάδες ανάλογα παραδείγματα» σε όλη τη χώρα.

«Δεσμευόμαστε για άμεση αύξηση των μισθών των υγειονομικών και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά για να τελειώσει η κοροϊδία που ακούνε τόσα χρόνια» είπε και αναφερθείς στη συνέχεια στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα «που γκρέμισε τις μπάρες και άνοιξε τα πανεπιστήμια στους Έλληνες μουσουλμάνους.

«Ο νέος εκβιασμός του Μητσοτάκη είναι “Δεν θα ψηφίσετε ΝΔ; Θα σας χαλάσει τις διακοπές τον Αύγουστο”» ανέφερε και τόνισε: «Εμείς υπηρετούμε τον λαό, όχι 1.000 οικογένειες».

«Εμμονή Τσίπρα στα Fake News»

«Δεν πλήρωσε τίποτα από όσα θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης γιατί εσείς κ. Τσίπρα δεν ήσασταν αξιόλογη αντιπολίτευση» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε «εμμονή στα Fake News». «Υποστηρίζει ότι εγώ σε συνεντεύξεις μου έλεγα ότι δεν θα αφήσω τη χώρα ακυβέρνητη. Ας βρει βίντεο και θα έχω κάνει εγώ λάθος. Δεν έχουμε πει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο ευσεβής του πόθος ήταν το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνησει με τη ΝΔ αλλά δεν κατάλαβαν ότι το ΠΑΣΟΚ γυρνάει στην ιστορική του παράδοση ως βασικός αντίπαλος της Δεξιάς» τόνισε.

«Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας κάθε μία και κάθε ένας ξεχωριστά» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες.

«Είμαστε εδώ για να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Το εξωτερικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι το μεγαλύτερο μετά το 2010 φέτος και η ΝΔ λέει ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη» υπογράμμισε φέρνοντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας, που φέτος έχει πλεόνασμα 1%.

«Ας πάμε στις γονικές παροχές. 400.000 ανά γονέα αφορολόγητα. Όταν όμως η ΝΔ έχει αφορολόγητο 4,8 εκατ., αφορά κάποιον από το λαό;

Η ΝΔ λέει ότι θα αυξήσει τον μέσο μισθό κατά 25%; Τους εμπιστεύεστε; Στο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε με τα χεράκια του ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει ποτέ 25% λέει 13%. Αλλά παραμένουν αμετανόητοι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δημογραφικό που είναι «μεγάλο πρόβλημα για την ΕΕ και για την Ελλάδα».

«Δεν τσακωνόμαστε για τη βάση του 10 αλλά επαναφέρουμε το κέντρο βάρους από το ιδιωτικό και το φροντιστήριο στο δημόσιο σχολείο. Δεν θα κρίνεται το μέλλον του νέου σε εξετάσεις 15 ημερών».

 in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: