8 Ιουνίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


 Υποθέτω ότι η στήλη σας έλλειψε σ'όλο αυτό το διάστημα, λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαϊου και μετά. Ενα προγραμματισμένο χειρουργείο για τον υπογράφοντα που ομολογουμένως ήταν βαρύ, μας ανάγκασε να απέχουμε από κάποιες δραστηριότητες ως τη μερική τουλάχιστον ανάρρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

***

Ανακτώντας λοιπόν δυνάμεις επανέρχομαι και θα τα λέμε πιο συχνά, επιβάλλεται άλλωστε λόγω της συγκυρίας.

***

Δεν είχα την ευκαιρία δημόσια να εκφραστώ  για τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών που κυριολεκτικά χαρακτηρίστηκαν απρόσμενα και για πολλούς ανεξήγητα.

***

Συντάσσομαι με την άποψη ότι η Ν.Δ. κέρδισε αξιοποιώντας την επικοινωνιακή πανοπλία της και πραγματικά έπιασαν τόπο τα κατά καιρούς  επιδόματα που αποδείχτηκαν αποτελεσματικά δολώματα για κάποιες μάζες οικονομικά εξαντλημένες.

***

Βέβαια μη ξεχνάμε ότι οι εκλογές έγιναν με σταυροδοσία και αν θυμάμαι καλά ποτέ η Ν.Δ.δεν έχει χάσει σε αναμετρήσεις που γίνονται με σταυρό. Είναι άπαιχτοι. σ' αυτό. Παληά τους τέχνη κόσκινο.

***

Αυτό θα μπορούσε πιθανόν να σημάνει μια οριακή πτώση της Ν.Δ. τώρα που οι εκλογές γίνονται με λίστα και τόσο η βεβαιότητα των ήδη εκλεγμένων όσο και η σιγουριά των ψηφοφόρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρές μεν ανατροπές αλλά ουσιώδεις για να θέσουν σε κίνδυνο την ζητούμενη αυτοδυναμία.

***

Αυτά βέβαια είναι μια υπόθεση με βάση τη λογική αλλά καθότι η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος κάθε άλλο παρά στοιχεία λογικής είχε, πιθανόν οι γαλάζιοι να πετύχουν το στόχο τους. 

***

Δεν φαίνονται να πτοούνται, ούτε με την ακρίβεια ούτε τη γύμνια του ΕΣΥ. Τι κι αν η άλλη πέθανε αβοήθητη στην  καρότσα του αγροτικού; Εδώ δεν πτοήθηκαν με τους 57 νεκρούς του τρένου...

***

Και ξέρετε είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι με το νικητή έστω σε ρόλο κομπάρσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: