12 Ιουνίου 2023

Η. Τσιτακίδης: Η Πιερία «ακούγεται»! Καίριας σημασίας το άνοιγμα στην Αγγλική αγορά


«Φέτος τα στοιχεία δείχνουν ότι η τουριστική χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2019», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, αφού όπως όλα δείχνουν οι πληρότητες ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα αγγίξουν το 80 % με 85%. Σημαντική παράμετρος είναι βεβαίως και το γεγονός οτι τα μικρά ξενοδοχεία έχουν αποκαταστήσει πλέον την επαφή με τα πρακτορεία, γεγονός που μεταφράζεται σε τουρίστες στο νομό Πιερίας.

Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία
Σε ό,τι αφορά τον προηγούμενο μήνα, Μαϊο, σημαντικό ρολο έπαιξαν τόσο οι άστατες καιρικές συνθήκες όσο και οι εκλογές . Πρακτικά,τα όποια χαμηλά ποσοστά σημειώθηκαν αυτα αφορούν τον Μάϊο, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για το πως θα εξελιχθεί η σεζόν μετά τις 10 Σεπτεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρει ο κ. Τσιτλακίδης οτι πέρυσι η σεζόν ξεκίνησε μετά τις 25 Ιουνίου ενώ τώρα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

Οι χώρες που επισκέπτονται την Πιερία
Οι πέντε πρώτες χώρες οι πολίτες των οποίων επισκέπτονται την Πιερία, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΕΠ, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία. «Εχουμε Ελληνική αγορά η οποία είναι στο ένα τρίτο όπως και πέρυσι, με τη διαφορά όμως ότι η μέση διάρκεια παραμονής είναι 5,5 μέρες και όχι 2,5 που ήταν», σημειώνει ο κ. Τσιτλακίδης.

Κόσμος από περιοχές όπως η Κεντρική, η Ηπειρωτική, η Νότια Ελλάδα, η Αττική, η Λαμία, η Θήβα προτιμούν την Πιερία ως μεμονωμένοι τουρίστες, ενώ είναι χαρακτηριστικό οτι από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού η Πιερία αποτελεί την 3 η επιλογή πανελλαδικά. Στα θετικά συγκαταλέγεται επίσης, ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλέον επιδοτήση διανυκτερέσευων για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Η Αγγλική αγορά
Τις επομενες εβδομάδες θα επισκεφτούν την Πιερία tour operator απο την Αγγλία οπου θα συναντηθούν με ξενοδόχους του νομού, προκειμένου να γινουν τα πρώτα συμβόλαια για το 2024. « Είναι το επιστέγασμα των συναντησεων που προηγήθηκαν», υπογραμμίζει ο κ. Τσιτλακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: