13 Ιουνίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


 Μπορεί ο Κυριάκος να θέλει  τέσσερις βουλευτές στην Πιερία αλλά μάλλον λίγοι θέλουν και τον τέταρτο. Και δεν τον θέλουν γιατί ο τέταρτος τό' παιξε Ντούμος και "ξερό" ψωμί και ό,τι αυτό συνεπάγεται...

***

Ο τέταρτος βέβαια είναι τέταρτος και μετά απ' αυτόν είναι ο πέμπτος, κι έκτος και ακολουθεί το κλασσικό "ως ευδοκίμως τερματίσαντες" και πάμε σπίτι."

***

Γιατί κύριοι υπάρχει συνωστισμός, λίστα αναμονής εξαιρετικά μεγάλη για την επόμενη γαλάζια τετραετία. Βλέπω έναν διεθνολόγο, έναν κύριο με πολλά volt, μια κυρία εξαιρετικά σοβαρή και ίσως κάποια μεταγραφή από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο.

***

Κι όλοι αυτοί έχουν ένα λόγο παραπάνω να γίνουν εμπόδιο στον τέταρτο. Δυστυχώς εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο να πας στην Αλ Χιλάλ για το τελευταίο σου εφάπαξ. Και να 'θελες δεν σε αφήνουν.

***

Δυσκολεύει λοιπόν το έργο για τον κάθε τέταρτο κι ας  όψονται ο Βελόπουλος και ο Νατσιός και οι συν αυτοίς κηρύξαντες πατριωτισμό και ορθοδοξία που καθήλωσαν στην Πιερία στο 41%. μια Νέα Δημοκρατία στο νομό του 53%.

*** 

Και ψάχνουν οι ειδικοί τι συνέβη μετά από τόσες ευλογίες, ευχές, φωτογραφίες, παρακλήσεις και ξαγρυπνίες. Τις πταίει;  Οι ειδικότεροι των ειδικών είδαν δάκτυλο Πούτιν, άλλοι ανάμειξη της εκκλησίας, ακόμη και δογματικές διαφορές.

***

Μία είναι η ουσία ότι δεν υπάρχει αθανασία, από μόνη της η ζωή φροντίζει για την επόμενη μέρα αλλά και για τις ισορροπίες στο σύστημα.

***

Επιβάλλεται η πολυφωνία στο σύστημα, η παρουσία της άλλης άποψης είναι επιβεβλημένη. Η εμμονική αναζήτησα τέταρτης έδρας στην Πιερία από τη Ν.Δ. βγάζει εγωϊσμό, αυταρχισμό και μας προδιαθέτει ανάλογα για το μοντέλο διοίκησης που υιοθετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: