21 Ιουνίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Η Πιερία πρέπει να εκπροσωπηθεί στη νέα Βουλή και από εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης. Αυτό ήταν το μήνυμα των εκλογών της 21ης Μαϊου. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα αφού το 60% περίπου του εκλογικού σώματος και στην Πιερία το κατέγραψε με σαφήνεια.

***

Καταγράφηκε ακόμη μια τάση για ανανέωση που ήταν επιτυχής στα κόμματα της αντιπολίτευσης και δεν θα ΄λεγα ανεπιτυχής για τη Ν.Δ. αφού η είσοδος Κουλκουδίνα σηματοδότησε μια ηλικιακή αλλά και πολιτική μερική ανανέωση.

***

Αρχίζει να πείθεται το εκλογικό σώμα ότι νέο αίμα πρέπει να μπαίνει στη Βουλή, ότι όλοι πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους και ότι δεν είναι δυνατόν να δοκιμάζονται ακόμα για 10 και 20 χρόνια πρόσωπα που ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν.

***

Ερχεται από πίσω μια νέα γενηά, με φρέσκες ιδέες, με καλύτερη εκπαίδευση, έτοιμη να τολμήσει και να ξεφύγει από τη μετριότητα και την εικόνα του αιρετού τύπου "γλάστρας", πρώτου για χειροκροτήματα, εναγκαλισμούς και φωτογραφήσεις.

***

Τα τελευταία χρόνια είναι κοινή διαπίστωση ότι μια γενηά στελεχών υψηλού επιπέδου τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ  πέρασε σε δεύτερη μοίρα ή ενταφιάστηκε αφού έμεινε στη σκιά "ισόβιων" αιρετών που επιβίωναν χάρι στην κομματική προστασία που απολάμβαναν.

***

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές πολλές φορές με άλλα πρόσωπα ακόμη και δανεικά από άλλους πολιτικούς χώρους και διερωτόμαστε για τη σοβαρότητα που απέμεινε στον κοινωνικό ιστό αφού σωρηδόν δίνονται συγχωροχάρτια και επιβραβεύονται επανειλημμένα υπουργοί που δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο αλλά έχουν υψηλό σεξ απήλ.

***

Ενας εν δυνάμει πολιτικός πιθανόν να θέλει στήριξη στα πρώτα του βήματα. Οταν πρέπει να αποσυρθεί τον διευκολύνουμε κι εμείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: