13 Ιουνίου 2023

Νίκος Ανδρουλάκης: Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση

  Η παράταξη αυτή στις 21 Μαΐου έκανε ένα πρώτο, μεγάλο βήμα. Ιδιαίτερα, όταν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που τώρα αποκαλύπτουν και οι δύο το σχέδιό τους, ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ εργαλειοποιημένο στα σχέδιά τους. Απέτυχαν. Και απέτυχαν γιατί μίλησε ο κυρίαρχος λαός. Αυτόν το λαό καλώ να αγκαλιάσει το δημοκρατικό, προοδευτικό σχέδιο για την πατρίδα μας και να μας δώσει νέα ισχυρή φωνή στις 25 Ιουνίου», τόνισε από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης προσδιορίζοντας τους εκλογικούς στόχους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πώς με τον σημερινό εκλογικό νόμο το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου μεταφράζεται σε 172 έδρες και υποστήριξε ότι «πρέπει να σταματήσουν τα συστημικά media να φοβίζουν τον ελληνικό λαό. Ο κίνδυνος, πλέον, δεν είναι η αστάθεια, αλλά η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Και ζητώ ισχυρή εντολή για να είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση-ανάχωμα στην αλαζονεία και το πελατειακό κράτος του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη». Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε χαρακτηριστικά :«Έχετε, λοιπόν, επιλογές στην ακροδεξιά πολυκατοικία, διότι αυτό δεν είναι φιλελεύθερο κέντρο». Παράλληλα κατέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σημείωσε πώς «ο "χρυσός" χορηγός ήταν ο λαϊκισμός και η καταστροφική διακυβέρνηση του 2015-19».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της Θράκης. Κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξουν σοβαρή στάση. «Ας σταματήσουν τα φτηνά προεκλογικά παιχνίδια Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και τόνισε:«Ο Ανδρέας Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής. Ο Κώστας Σημίτης, με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου, έκανε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις, που έβαλε στα πανεπιστήμια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μουσουλμάνους και μετά από 20 χρόνια έχουν πενταπλασιαστεί οι επιστήμονες στη Θράκη. Αυτό το κόμμα έδωσε προοπτική. Αυτό το κόμμα είναι το κόμμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το ελπιδοφόρο κόμμα της προόδου που μπροστά σε αυτές τις απαράδεκτες μικροκομματικές νοοτροπίες μπαίνει ανάχωμα».

  Έδωσε έμφαση στα θέματα αξιοκρατίας και διαφάνειας όπου σχολίασε: «Ποια είναι η διαφάνεια του κ. Μητσοτάκη; Οι 3.700 μετακλητοί υπάλληλοι; Ή τα 10 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων; Διαύγεια παντού, διαγωνισμοί, για να γνωρίζει ο κάθε Έλληνας που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ των φόρων του». Ταυτόχρονα απάντησε στη κριτική που ασκήθηκε στην πρόταση του κόμματός του για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. «Λαϊκισμός ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Το ακούσαμε και αυτό. Μα, είναι λαϊκισμός να μειώσεις τον ΦΠΑ σε λίγα βασικά αγαθά, για να μπορεί ο πιο ευάλωτος Έλληνας να μπορεί να αγοράζει το γάλα, το ψωμί; Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της το 2019 υποσχόταν μειωμένο ΦΠΑ και στις δύο κατηγορίες. Τότε μπορούσαν, τώρα δεν μπορούν;» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ως προς τα εξοπλιστικά, είπε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στήριξε την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας και δεν έπαιξε παιχνίδια λαϊκισμού, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά, ως πότε θα συνεχίζεται το ράλι των εξοπλισμών; Για αυτό, πρώτη προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ράλι ανταγωνισμού με την Τουρκία, αλλά να σταματήσει η Δύση να πωλεί έστω και μία σφαίρα στην Τουρκία, όσο αυτή καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και δεν σέβεται τις συνθήκες καλής γειτονίας με την Ελλάδα και την Κύπρο. Το εμπάργκο όπλων είναι πρώτη προτεραιότητα για ένα πατριωτικό κίνημα», σημείωσε.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: