28 Ιουνίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση. Καλορίζικη. Σηκώνουμε τα μανίκια κι όπου βγει. Και είναι αλήθεια και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε ο Κυριάκος ξέρει να επιλέγει συνεργάτες.

***

Οσους φυσικά επιλέγει ο ίδιος γιατί κάποιοι είναι χορηγούμενοι από μεγάλα μαγαζιά και όπως και να το κάνουμε πρέπει να εκπροσωπούνται και τα αφεντικά.

***

Κάποιοι θεωρούν το ΠΑΣΟΚ μέγα χορηγό της Ν.Δ. δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Βέβαια κάποια αστεράκια τα υφάρπαξε ο Κυριάκος, άσχετα που έγιναν γενίτσαροι, ήταν αστεράκια και μαγκιά του.

***

Κάποιοι άλλοι είχαν πλούσιο βιογραφικό, πως λέμε δόκτωρ επισκέπτης καθηγητής... έτσι είχαμε και τους επισκέπτες καθηγητές της αμερικανικής πρεσβείας, Χρυσοχοϊδης - Φλωρίδης, που έπρεπε να αξιοποιηθούν.

***

Κάποιοι βέβαια είναι σε αναμονή αλλά έχουμε καιρό ως τις ευρωεκλογές ή ακόμη κι ως την ημέρα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

***

Και τί μένει στο ράφι του ΠΑΣΟΚ; Ενας Βενιζέλος, μια Διαμαντοπούλου κι ένας Λοβέρδος, για να μην πω και Παπανδρέου, οπότε θα παραβιάσω τα άβατα.

***

Θα μου πείτε είναι και ο Ανδρουλάκης, αυτοί δεν είναι "ράφι" είναι βιτρίνα, κακού γούστου φυσικά αλλά βιτρίνα που βολεύει τον ανταγωνισμό.

***

Κατά γενική ομολογία, ο Κυριάκος ξέρει να στείνει ομάδα, έχει πάγκο, ξέρει να κάνει αλλαγές. Ξέρει να μοιράζει παιχνίδι και να μην αφήνει παραπονεμένο κανέναν, από εφοπλιστή μέχρι μεροκαματιάρη.

***

Βέβαια άφησε στο "ράφι"  πολλά γαλάζια παιδιά. Πού είναι οι Καραμανλήδες, Σαμαράδες και Μεϊμαράκηδες;  Σε λίγο για να δούν τον πρωθυπουργό θα βάζουν μέσο την Ντόρα,τον Βορίδη ή τον δήμαρχο Τρικκαίων.

***

Και τώρα νέοι στόχοι. Πάμε δημοτικές εκλογές. Να γίνει και η Κομοτηνή μπλε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: