4 Ιουνίου 2023

Η Ουκρανία νικήτρια στο Longines EEF Series Κύπελλο Εθνών της Αθήνας, 2 η η Ελλάδα !


Με τον κόσμο να χειροκροτεί την Ελληνική Ομάδα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Longines EEF Series Κύπελλο Εθνών της Αθήνας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με επιτυχία το Athens Equestrian Festival 2023.
Στο Ομαδικό Αγώνισμα η Ελληνική Ομάδα με τους αθλητές της Άγγελο Τουλούπη με τον Lord Mexx,
Κρίτων Ζαφειρόπουλο με τον Dicaprio, Ηλία Μπαλιούση με τον Casper d’Argouges και Μόνικα Μαρτίνη με τον Electic Elvis με πολύ καλές εμφανίσεις συγκέντρωσαν και στους δύο γύρους 12 βαθμούς και πήραν την 2 η θέση. Στην 1 η θέση ήταν η νεαρή ομάδα της Ουκρανίας με τους Konstantin Zolin με τον Handing van de Bresser, Anastasia Bondarieva με τον Calder, Eduard Slobodeniuk με τον My Blue Pleasure d’Ive Z και τον Mykola Pylypeiko με τον Karat, που συγκέντρωσε και στους δύο γύρους 4 βαθμούς. Στην 3 η θέση ήταν η ομάδα της Ιταλίας επίσης με 12 βαθμούς.

 

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελληνική Ομάδα προκρίνεται πανηγυρικά στον ημιτελικό που θα γίνει στην
Αυστρία στα τέλη του μηνός, μαζί με τις ομάδες της Ουκρανίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ιταλίας.
Στο προτελευταίο αγώνισμα της ημέρας ύψους 1.30μ. του CSI1* νικητής ήταν Γάλλος Benjamin Plentade με τον Baltik Sitte με 0 βαθμούς και χρόνο 40,61. Στην 2 η και 3 η θέση ήταν δύο Ρουμάνοι ο Constantin Cojocariu με την Londa με 0 βαθμούς και χρόνο 41,28 και ο Damina Cojocariu με τον Con Clarimo με 0 βαθμούς και χρόνο 41,34.
 

Στο αγώνισμα Grand Prix των παίδων ύψους 1.20μ. μετά από αγώνα διαβάθμισης μεταξύ τριών
αμαζόνων, την 1 η θέση για τρίτη συνεχή φορά στο τετραήμερο κέρδισε η Ρουμάνα Daria Maria Copos με την Argetnina με 0 βαθμούς και τον καλύτερο χρόνο 45,18 στο μπαράζ. Στην 2 η και 3 η θέση ήταν δύο Ελληνίδες, η Εμμέλεια Οικονομοπούλου με τον Goldstar με 0 βαθμούς και χρόνο 48,87 και η Βασιλική Μπαλιούση με τον Times Square με 4 βαθμού.

Στον τελικό της κατηγορίας των νέων ίππων 6/7 ετών ο Άγγελος Τουλούπης με τον Kanthago de Revel
κατέλαβε την 1 η θέση μετά από αγώνα διαβάθμισης με την γρηγορότερη άπταιστη διαδρομή σε χρόνο
41,02, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των 5 ετών νικητής ήταν ο Ουκρανός Eduard Slobodeniuk με τον
Cornet Gold με 0 βαθμούς και χρόνο 41,40 στο μπαράζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: