20 Ιουλίου 2023

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Φιλοξένησα και διάβασα άρθρο του βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου με τίτλο,"τι αλλάζει στη ζωή μας με την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη".

***

Φίλε Φώντα, οι εκλογές τελείωσαν. Ας κοιταχτούμε κατάματα. Για σένα σίγουρα αλλάζουν πολλά και προς το καλύτερο και χαλάλι σου. Για μας όμως με 9 ευρώ το λάδι και 12 η φέτα προμηνύεται συνέχεια Σαρακοστής των Νηστειών.

***

Μη μου πεις λαϊκισμός, γιατί ξέρεις πως δεν είμαι. Μη μου πεις φταίει ο Πούτιν, γιατί τα σπορελαια Ουκρανίας έπεσαν στο 1,5 ευρώ.

***

Θα μου πεις ο λαός ενέκρινε με 40%. Οσο γι' αυτό  η αλήθεια θα γραφεί μετά από 10-20 χρόνια.

***

Δράττομαι της ευκαιρίας να επικοινωνήσω μαζί σου κατ' αυτόν τον τρόπο και τον θεωρώ πιο αποτελεσματικό. Δε σε θέλω απλό χειροκροτητή. Δώσε κι εσύ τη μάχη σου για την ακρίβεια και άσε τα λιβανιστήρια. Η ιστορία μας δίδαξε πολλά.

***

Δωρεάν μετακινήσεις με 48 ηλεκτρικά ποδήλατα από το δήμο Κατερίνης, αν κατάλαβα καλά. Το πρώτο που με προβλημάτισε είναι αν αυτά θα κινηθούν στους ποδηλατοδρόμους που είχε προγραμματίσει ο Σάββας ή η παρούσα διοίκηση. Το δεύτερο που με προβληματίζει είναι αν ήρθε η ώρα του Ντούμου ή της Μαυρίδου να μας φέρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

***

Για τις αναπλάσεις και ασφαλτοστρώσεις του δήμου της τελευταίας στιγμής τίποτε δεν με εκπλήσσει. Είθισται. Ο Αμοιρίδης παραμονές έσκαβε κι έκανε συντριβάνια, ο Σάββας πλακόστρωνε και φύτευε μεγαλωμένα δέντρα.

***

Ποιος τα θυμάται την ώρα της κάλπης. Εδώ οι Ελληνες ξέχασαν σε δέκα μέρες την τραγωδία των Τεμπών και πως επί Σύριζα έπαιρναν 4,5 ευρώ το λάδι και 6,5 τη φέτα.

***

Πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πιερία, πολιτιστικές που λέει ο λόγος. Μάλιστα πολλές γίνονται ταυτόχρονα με το ΦεστιβάλΟλύμπου, αποδυναμώνοντας τη δυναμική ενός Φεστιβάλ που προβάλλει διεθνώς τη χώρα.

Λίγος προγραμματισμός δεν βλάπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: