12 Ιουλίου 2023

Πανεπιστημιακή αστυνομία επίσημα… τέλος – Δημιουργείται σώμα έφιππων αστυνομικών

  Πανεπιστημιακή αστυνομία επίσημα… τέλος – Δημιουργείται σώμα έφιππων αστυνομικών

Την ενσωμάτωση των 1.060 αστυνομικών της πανεπιστημιακής αστυνομίας από την ΕΛΑΣ και την ενίσχυση των περιπολιών, ανακοίνωσε ο Ν. Μηταράκης

Στην κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ), η πανεπιστημιακή αστυνομία επί της ουσίας καταργείται αφού οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

«Απο 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών.

Ήδη από χθες, ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είχε κρατήσει αποστάσεις από τον τρόπο που λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: