31 Ιουλίου 2023

Φωτιά σε δασική έκταση στη Χίο-προκλήθηκε από τροχαίο-


                                                
Μήνυμα εκκένωσης εστάλη από το 112 στους κατοίκους δύο περιοχών της Χίου εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο νησί αργά το βράδυ της Κυριακής.


Συναγερμός έχει σημάνει στη Χίο, μετά από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κατάβασης λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής (φωτογραφία, επάνω, από alithia.gr).

«Απομακρυνθείτε»

Πριν λίγο, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση προκειμένου ν’ απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διευχά και Κατάβαση απομακρυνθείτε προς Βολισσό. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η πυρκαγιά έχει πλέον πολλά μέτωπα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να προστατέψουν το δάσος στο Γιαννάκι. Ευτυχώς, η ένταση των ανέμων, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, δεν είναι ισχυρή.

Από τροχαίο

Η φωτιά, σύμφωνα με το astraparis.gr, προκλήθηκε από τροχαίο (φωτογραφία, κάτω) που σημειώθηκε στη διασταύρωση της Κατάβασης όταν συγκρούστηκαν δύο οχήματα και το ένα τυλίχτηκε στις φλόγες, οι οποίες επεκτάθηκαν στη γύρω περιοχή.  

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 26 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 20 εθελοντές, δύο οχήματα ΟΤΑ και δύο υδροφόρες.

 .in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: