2 Ιουλίου 2023

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Υπηρεσιακός» πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος

  Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Υπηρεσιακός» πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος

Η μαραθώνια συνεδρίαση αποφάσισε τον οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από περίπου επτά ώρες.

Η Πολιτική Γραμματεία κατέληξε στον ορισμό του «υπηρεσιακού» προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος θα ηγηθεί του κόμματος στις προγραμματικές δηλώσεις που ξεκινούν την Πέμπτη.

οΤο πρόσωπο που αποφασίστηκε να αναλάβει αυτό το ρόλο είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, με γραμματέα τον Διονύση Καλαματιανό.

Πρώτα η εκλογή από τη βάση

Ανάμεσα στις αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει η Κεντρική Επιτροπή είναι και ο τρόπος που θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος, αλλά και η εκλογή νέου προέδρου.

Ωστόσο, αν και είχε προταθεί να διεξαχθεί ένα διαρκές συνέδριο, αυτό φαίνεται πως μεταφέρεται για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα, η πρόταση της γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου ήταν για εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος, στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλα τα μέλη της ΠΓ.

Όπως σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου, η εκλογή νέου προέδρου θα πρέπει να γίνει πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία θα συμφωνήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Ιουλίου (πιθανή ημερομηνία η 13 Ιουλίου).

Η συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον του κόμματος, καθώς θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τις τάσεις και τα ρεύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δει τα ποσοστά του να πέφτουν αρκετά, όμως υπήρξε συμφωνία για διάλογο μέσω γραπτών προτάσεων. Έτσι σε εκείνη τη συνεδρίαση είχε λάβει το λόγο μόνο ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με κάποιους να εκφράζουν τη διαφωνία τους..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: