26 Αυγούστου 2023

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για τα λάθη που οδηγήσαν στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

  Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για τα λάθη που οδηγήσαν στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Ποιοι είναι οι πέντε αξιωματικοί που μετακινούνται - Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών μετά τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν στα αιματηρά επεισόδια με τους Κροάτες χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πέντε ακόμα αστυνομικοί καρατομούνται ως υπεύθυνοι για τις αστοχίες και τα λάθη που οδήγησαν στα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με συνέπεια τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Ταξίαρχους που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ, δύο Αστυνομικοί Διευθυντές που υπηρετούν σε επιτελικές θέσεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και άλλος ένας που υπηρετεί σε πόλη εκτός Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη μετακινηθεί και άλλοι 7 ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για την ίδια υπόθεση.

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ

Για τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. και την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν που έφτασαν οδικώς ανενόχλητοι από τη χώρα τους μέχρι την Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας διαπιστώθηκαν ευθύνες στους συγκεκριμένους 5 αξιωματικούς και για το λόγο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, μετακινούνται από τις θέσεις τους μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και την τελική απόδοση ευθυνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

Ποιοι είναι οι πέντε αξιωματικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απομακρύνσεις αφορούν τους δύο βοηθούς Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής (ταξίαρχοι), τον Αναπληρωτή Κλάδου Τάξης, τον Διευθυντή Γενικής Αστυνόμευσης και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόδοση ευθυνών δεν σταματά εδώ και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν γενικότερες αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ ακόμα και με έκτακτες κρίσεις..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: